Έναρξη συστήματος δωρεάν κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων Δήμου Θερμαϊκού

Έναρξη συστήματος δωρεάν κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων Δήμου Θερμαϊκού
Τρίτη, 20/06/2023 - 08:57

Έναρξη συστήματος δωρεάν κοινόχρηστων ποδηλάτων Δήμου Θερμαϊκού

Σε λειτουργία θέτει ο Δήμος Θερμαϊκού το σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο αποτελείται από 54 κοινόχρηστα ποδήλατα ειδικής κατασκευής, προσφέροντας τις δυνατότητες στους δημότες και επισκέπτες της πόλης να κάνουν χρήση των δημοτικών ποδηλάτων δωρεάν.

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 20.00 στην πλατεία στην παραλία Περαίας.

Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Τα ειδικού τύπου ηλεκτρικά ποδήλατα θα κατανεμηθούν σε έξι (6) διαφορετικά σημεία μέσα στην πόλη, ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται για όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Η χρήση του συστήματος γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση της mobile εφαρμογής Thermaikos Bikes, η οποία είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android. Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι διαθέσιμες είτε στην ιστοσελίδα https://thermaikos.easybike.gr