Ξεκινά η κατασκευή σύγχρονης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς της παραλίμνιας περιοχής του Μόρνου

Ξεκινά η κατασκευή σύγχρονης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς της παραλίμνιας περιοχής του Μόρνου
Δευτέρα, 24/04/2023 - 14:44

Το έργο της αποχέτευσης των οικισμών της παραλίμνιας περιοχής του Μόρνου εντάχθηκε για χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Στο Λιδωρίκι του Δήμου Δωρίδας παρουσιάστηκε από τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων τουΥπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκο, το Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, το Βουλευτή Φωκίδας Γιάννη Μπούγα και τον Γενικό Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, το έργο της αποχέτευσης των οικισμών της παραλίμνιας περιοχής του Μόρνου που εντάχθηκε για χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ περίπου και θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για την περιοχή. Προβλέπει την κατασκευή σύγχρονης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και δικτύων αγωγών αποχέτευσης για το Λιδωρίκι, το Μαλανδρίνο και το σύνολο των οικισμών γύρω από τη λίμνη του Μόρνου. Ένα από τα σημαντικότερα έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος στη χώρα, έργο που αφορά και τους πολίτες της Αττικής.