Σήμερα στις 10 το συνέδριο του ΥΠΕΞ «Προς την COP26: Προκλήσεις για την ΕΕ σε σχέση με τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή»

Δευτέρα, 25/10/2021 - 12:51

Το Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO), διοργανώνουν τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου και ώρα 10.00, συνέδριο με θέμα «Προς την COP26: Προκλήσεις για την ΕΕ σε σχέση με τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή», ενόψει της 26ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με χαιρετισμούς του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Διευθυντή του EPLO, πρώην Υπουργού Εσωτερικών και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Δρ. Σπύρου Φλογαΐτη.

Ακολούθως, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «COP26 και Κλιματική Διπλωματία στην ΕΕ: Προκλήσεις για τον Μετριασμό της Κλιματικής Αλλαγής».

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Εξωτερικών (αμφιθέατρο "Γιάννος Κρανιδιώτης").