Η Huawei αποκαλύπτει τις 10 κορυφαίες τάσεις FusionSolar του 2024 για την ανάδειξη των φωτοβολταϊκών ως κύρια πηγή ενέργειας

Η Huawei αποκαλύπτει τις 10 κορυφαίες τάσεις FusionSolar του 2024 για την ανάδειξη των φωτοβολταϊκών ως κύρια πηγή ενέργειας
Τετάρτη, 31/01/2024 - 12:56

H Huawei παρουσίασε τις 10 κορυφαίες τάσεις του FusionSolar για το 2024 στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα: «Συνεχής Καινοτομία, Υψηλή Ποιότητα Ανάπτυξης, Ανάδειξη των Φ/Β σε κύρια πηγή ενέργειας».

Στην εκδήλωση, ο Hao Yingtao, Αντιπρόεδρος και CMO του Smart PV & ESS Business της Huawei Digital Power, ανέλυσε διεξοδικά τις μελλοντικές τάσεις, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για την υψηλής ποιότητας ανάπτυξη του κλάδου των φωτοβολταϊκών. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία του whitepaper.

Outlook-vhzczlr5.png

Ο Hao Yingtao επεσήμανε ότι η ουδετερότητα του άνθρακα κερδίζει δυναμική παγκοσμίως και ότι o κλάδος των φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης ενέργειας ανθίζει. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), η εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών προβλέπεται να φτάσει τα 5.200 GW έως το 2030 και τα 14.000 GW έως το 2050, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% της συνολικής ισχύος και τα φωτοβολταϊκά να διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο. Με τη συνεχή διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αγορά, ιδιαίτερα των φωτοβολταϊκών, ο κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στη σύνδεση δικτύου, τη λειτουργία και την ασφάλεια.

Τάση 1: Τα Φ/Β και τα Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (ESS) αποτελούν αξιόπιστες πηγές ενέργειας

Καθώς οι τιμές των φωτοβολταϊκών και των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS) συνεχίζουν να μειώνονται και οι νέες τεχνολογίες να ενισχύονται, τα φωτοβολταϊκά και τα συστήματα ESS αποτελούν ήδη αξιόπιστες πηγές ενέργειας και θα αναδειχθούν σε κύρια πηγή ενέργειας στα επόμενα τρία χρόνια.

Outlook-dkjnpky5_2.png

Τάση 2: Διαχείριση Δεκάδων Εκατομμυρίων Φ/Β Σταθμών Μεγάλης Κλίμακας

Ο αριθμός των Φ/Β σταθμών μεγάλης κλίμακας αυξάνεται εκθετικά, με συνέπεια ο αποτελεσματικός και έξυπνος προγραμματισμός της παραγωγής, της μεταφοράς, της διανομής και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας να αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο.

Τάση 3: Ευφυΐα σε όλο τον κύκλο ζωής

Η διαχείριση των Φ/Β σταθμών μεγάλης κλίμακας μετατοπίζεται από τη συντήρηση στη λειτουργία. Η έξυπνη τεχνολογία θα βελτιώσει σημαντικά τα οφέλη του σχεδιασμού, της κατασκευής, της συντήρησης και της λειτουργίας.

image001_4.png

Τάση 4: Grid Forming σε κάθε σενάριο

Η τεχνολογία Grid Forming έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε ορισμένα εμπορικά σενάρια. Θα επεκταθεί γρήγορα στο μέλλον, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει το δίκτυο και να προωθήσει την ενεργειακή τροφοδοσία από ανανεώσιμες πηγές μεγάλης κλίμακας.

image002.png

Τάση 5: Ασφάλεια τεσσάρων διαστάσεων

Οι απαιτήσεις ασφάλειας έχουν εξελιχθεί από απλή ασφάλεια εξοπλισμού σε ολιστική ασφάλεια τεσσάρων διαστάσεων, για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του νέου συστήματος ισχύος.

Τάση 6: Ασφάλεια Συστημάτων Αποθήκευσης (ESS) από επίπεδο κυψέλης σε επίπεδο δικτύου

Η εφαρμογή συστημάτων αποθήκευσης (BESS) σε έργα μεγάλης κλίμακας και η αναβάθμιση των προτύπων ασφαλείας απαιτούν συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, που θα καθιστούν δυνατή την ασφάλεια από επίπεδο κυψέλης σε επίπεδο δικτύου.

Τάση 7: MLPE & CLPE

Η ανάγκη για εκλεπτυσμένη διαχείριση οδηγεί στην μεγάλης κλίμακας εμπορευματοποίηση ηλεκτρονικών ισχύος σε επίπεδο μονάδας (MLPE) και επηρεάζει περαιτέρω τον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας, οδηγώντας σε ηλεκτρονικά ισχύος σε επίπεδο κυψέλης (CLPE). Τα MLPE και CLPE αποτελούν πλέον απαραίτητες προϋποθέσεις για αποκεντρωμένους φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

image003.png

Τάση 8: Υψηλή τάση και αξιοπιστία

Η υψηλή τάση μειώνει το σταθμισμένο κόστος (LCOE) των φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS), ενώ η υψηλή αξιοπιστία βελτιώνει την υψηλή διαθεσιμότητα και επιτυγχάνει την απόλυτη ασφάλεια.

Τάση 9: Υψηλή ενεργειακή πυκνότητα υψηλής συχνότητας

Η ενεργειακή πυκνότητα των μετατροπέων συνεχίζει να βελτιώνεται μέσω της εφαρμογής ημιαγωγών τρίτης γενιάς και της ψηφιακής τεχνολογίας.

Τάση 10: Υψηλή ποιότητα ισχύος

Η προώθηση εφαρμογής Φ/Β και συστημάτων αποθήκευσης, σε μεγάλη κλίμακα, σε ολόκληρο τον κλάδο, επιτυγχάνεται με τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ισχύος.

Η καινοτομία και η ποιότητα είναι κρίσιμοι παράγοντες για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών. Η Huawei FusionSolar θα συνεχίσει να αυξάνει τις επενδύσεις στους τομείς Έρευνας και Ανάπτυξης, θα επικεντρώνεται στην καινοτόμο ενσωμάτωση των τεχνολογιών watt, bit, θερμότητας και μπαταρίας (4T) και θα ευθυγραμμίζεται με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις των πελατών. Θα συνεχίσει να αναπτύσσει αξιόπιστα και υψηλής ποιότητας προϊόντα και λύσεις για να επιταχύνει την υψηλής ποιότητας ανάπτυξη του κλάδου των φωτοβολταϊκών μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας. Η Huawei FusionSolar θα συνεργαστεί με παγκόσμιους πελάτες και συνεργάτες, καθιστώντας τα πράσινα φωτοβολταϊκά ως κύρια πηγή ενέργειας για κάθε σπίτι και επιχείρηση, οικοδομώντας ένα καλύτερο, πιο πράσινο μέλλον.