Συμμαχία BP και Uber με στόχο την μετάβασή τους στην Ηλεκτροκίνηση

Συμμαχία BP και Uber με στόχο την μετάβασή τους στην Ηλεκτροκίνηση
Δευτέρα, 03/04/2023 - 14:43

Η πετρελαϊκή BP και ο πάροχος υπηρεσιών μεταφοράς οχημάτων Uber ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια σειρά από σημαντικούς κόμβους ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθώντας τον αυστηρό οδικό χάρτη τους για μηδενικές εκπομπές, η BP και η Uber θα αυξήσουν τη στρατηγική τους συνεργασία, με τη δημιουργία ενός εμπορικού κόμβου στο Λονδίνο και μέχρι το 2030 με στόχο να επεκταθούν σε όλη την Ευρώπη, στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ήδη η Ulber ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 677 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025 να μετατρέψει πλήρως τον στόλο της σε ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ η BP στοχεύει τα επόμενα χρόνια να γίνει πιο πράσινη με λιγότερο αποτύπωμα και πλήρη απαλλαγή από τον άνθρακα έως το 2050 ή αν καταφέρει λίγο νωρίτερα. Η BP ξεκίνησε μια φιλόδοξη στρατηγική ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη, σε συνεργασία με τον ισπανικό ενεργειακό κολοσσό Iberola και την Volkswagen δημιουργώντας πέρσι μόνο στην Ευρώπη περίπου 8000 νέα σημεία. Σήμερα η πετρελαϊκή εταιρεία έχει πάνω από 22.000 σημεία φόρτισης παγκοσμίως και στοχεύει να φτάσει τα 100.000 έως το 2030.

Το Λονδίνο διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική ηλεκτροδότησης τόσο για τις εταιρείες στην Ευρώπη όσο και στον κόσμο γιατί αντιπροσωπεύει την κορυφαία αγορά ηλεκτροκίνησης της Uber, με πάνω από το 15% των διαδρομών να γίνονται με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ το ποσοστό μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση είναι μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα μέρη της Ευρώπης. Στόχος της Uber είναι να γίνει 100% ηλεκτρική στο Λονδίνο μέχρι το 2025.

Να σημειώσουμε ότι για την πλήρη μετάβαση της Μεγάλης Βρετανίας στην ηλεκτροκίνηση, χρειάζονται περίπου 500.000 σημεία φόρτισης μέχρι το 2035.