Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Ενέργειας μελετά η ΕΕ. Τι προτείνει η Τσεχία

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Ενέργειας μελετά η ΕΕ. Τι προτείνει η Τσεχία
Πέμπτη, 25/08/2022 - 16:21

Έκτακτη συνεδρίαση ενδέχεται να πραγματοποιήσουν οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. προκειμένου να αποφασίσουν την λήψη έκτακτων μέτρων μετά τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το CTK newswire, το οποίο επικαλείται τον Τσέχο υπουργό Βιομηχανίας, Τζόζεφ Σικέλα, αναφέρει ότι η Τσεχία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να συζητήσουν την ιδέα του περιορισμού των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόσθεσε ότι οι Τσέχοι θα προτιμούσαν ένα όριο τιμών σε όλη την ΕΕ, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα πιθανά νέα μέτρα.

«Αφού έχουμε μια ευρωπαϊκή αγορά και ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη, τότε η απλούστερη προσέγγιση είναι να αναζητήσουμε μια λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο Σικέλα. «Πρέπει να δούμε αν αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και κλιμακώνεται περαιτέρω».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν, αναφερόμενος στην πιθανή υπουργική συνάντηση, τόνισε ότι η Γαλλία «γενικά» είναι ευθυγραμμισμένη με τις ενεργειακές πολιτικές της ΕΕ, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το Παρίσι θα στηρίξει τη «λογική» ενός ανώτατου ορίου των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη.