Ελληνικό: Κεφαλαιακή ένεση καθώς οι εργασίες προχωρούν

Ελληνικό: Κεφαλαιακή ένεση καθώς οι εργασίες προχωρούν
Παρασκευή, 15/12/2023 - 06:21

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται σήμερα οι εργασίες στο Ελληνικό.

Αύξηση κεφαλαίου αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελληνικό - Εταιρεία Ανάπτυξης Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακινήτων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, καθώς προχωρά με πιο εντατικούς ρυθμούς η υλοποίηση των έργων στην περιοχή. Με την από 12.12.2023 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά το συνολικό ποσό των 43 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση τετρακοσίων 430.000 νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 100 εκάστης. Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανήλθε συνολικά στο ποσό των 713.75 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως είχαν προηγηθεί τρεις διαδοχικές μειώσεις κεφαλαίου της Ελληνικό - Εταιρεία Ανάπτυξης Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακινήτων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά μέσα στο 2023. Η πρώτη τον Ιούνιο είχε ανέλθει στα 12,9 εκατ. ευρώ, η δεύτερη τον Σεπτέμβριο είχε διαμορφωθεί στο 1,3 εκατ. ευρώ και η τρίτη τον Οκτώβριο είχε ανέλθει σε 230 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεπεράσει τα 8 δισ. ευρώ και θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην χώρα. Η δε πρόοδος των εργασιών είναι σταθερή. Στο Riviera Tower, τον ουρανοξύστη που κατασκευάζεται επί της παραλιακής οδού και θα έχει ύψος 200 μέτρα, ολοκληρώθηκε η θεμελίωση του με τη μεγαλύτερη σκυροδέτηση, συνεχούς διάρκειας περισσότερων από 40 ωρών που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Η σκυροδέτηση των υπογείων και της πλάκας δαπέδου ισογείου του πύργου, που θα είναι ορατή σε όλους από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος έως το τέλος του 2023.

Στο Cove Residences, το συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Κοσμά έχουν ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές εργασίες στα οικόπεδα του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της εργολαβίας πρώτης φάσης από τους αναδόχους ΕΘΝΟΚΑΤ και ΑΚΤΩΡ. Αναμένεται να ξεκινήσει προσεχώς η σκυροδέτηση της πλάκας ισογείου σε 2 από τα 4 οικόπεδα.

Στο Cove Villas, στις premium κατοικίες στο παραλιακό μέτωπο έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες για τρία οικόπεδα ενώ για επιπλέον δέκα οικόπεδα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας.