ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 υπογράφεται η Νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 υπογράφεται η Νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας
Τρίτη, 19/03/2024 - 14:04

Τι συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στηνπαρουσίαση του προσχεδίου της νέας ΕΣΣΕ, που πρόκειται να υπογραφεί την ερχόμενη Πέμπτη 21 Μαρτίου, προχώρησε σήμερα το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Το προσχέδιο είναιαποτέλεσμα της διαπραγμάτευσηςπου πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ Διοίκησης ΔΕΗ και συνδικάτων και θα έχειισχύ για τρία χρόνια.

Σε μια εποχή που η ΓΣΕΕ έχει ως βασικό διεκδικητικό στόχο την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων,αποτελεί επιτυχίαγια το συνδικάτο να υπογράφεινέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, η οποία πλέον θα έχει υπό «την σκέπη της» τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν μετά το 2019 και το 2023.

Για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι θετικό το γεγονός ότι πλέον από τις ατομικές συμβάσεις, πηγαίνουμε σε μια ΕΣΣΕ που σημαίνει ότι«θωρακίζονται» κάτω από την ομπρέλα της οι νέοι συνάδελφοι.

Ωστόσο πρόκειται για μια σύμβαση με πρωτόγνωρα στοιχεία και δεδομένα, που προκύπτουν από τροποποιήσεις και επαναφορές άρθρων, που σημαίνει ότι απαιτείται ηεπαγρύπνηση του Συνδικάτου.