Power Pass: Ξεκινάει η πληρωμή - Δείτε το ποσό επιδότησης

Power Pass: Ξεκινάει η πληρωμή - Δείτε το ποσό επιδότησης
Πέμπτη, 14/07/2022 - 07:07

Power Pass: Αύριο ξεκινούν οι πληρωμές έως 600 ευρώ- Ποιοι θα δουν πρώτοι χρήματα στον λογαριασμό τους. To μήνυμα που έλαβαν οι δικαιούχοι. Πώς θα δείτε το ποσό επιστροφής.

Ξεκινάει η πληρωμή του Power Pass, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ηλεκτρονικών συστημάτων επιτρεπομένων θα αρχίσει από αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου. Ήδη οι δικαιούχοι έλαβαν e-mail για να μπουν στην πλατφόρμα και να ελέγξουν την εκκαθάριση.

Στην πλατφόρμα του Power Pass οι πολίτες μπορούν να δουν το ποσό που βγαίνει για επίδομα ρεύματος.

Η διαδικασία φαίνεται δεν θα είναι μια κι έξω για όλους αλλά θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε δόσεις. Πρώτα θα αρχίσουν οι πληρωμές σε όσους μετά τον έλεγχο των αιτήσεων τους δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα. Θα ακολουθήσουν αυτοί στους οποίους χρειάστηκε διασταύρωση στοιχείων ή εισοδημάτων. Και στις δύο περιπτώσεις το ποσό θα καταβληθεί ολόκληρο.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα πιστωθουν από 18 ευρώ ελάχιστο έως 600 ευρώ μέγιστο.

Το ποσό επιστροφής του Power Pass από 18 έως 600 ευρώ

POWER PASS πληρωμη

Ο υπολογισμός της ενίσχυσης γίνεται αφαιρώντας από την ρήτρα αναπροσαρμογής στο σύνολο των λογαριασμών που εκδόθηκαν από 1/1/2021 έως 31/5/2022, τις εκπτώσεις που έγιναν από κράτος και πάροχο, και πολλαπλασιάζοντας στη συνέχεια το υπολοιπο με το 60%.

Έτσι αν κάποιος έχει για αυτήν την περίοδο συνολική ρήτρα αναπροσαρμογής 850 ευρώ και συνολικές εκπτώσεις 380 ευρώ, θα λάβει το 60% της διαφοράς. Δηλαδή 282 ευρώ. Την ενίσχυση θα λάβει αυτός που πληρώνει το λογαριασμό ρεύματος ανεξάρτητα εάν το ρολόι (ο αριθμός παροχής) είναι στο όνομά του ή όχι.

Η επιδότηση αφορά μόνο κυμαινόμενα τιμολόγια, μόνο παροχές οικιακής χρήσης και μόνο την κύρια κατοικία.

Μπείτε εδώ στην εφαρμογή.

Οι ειδοποιήσεις για το power pass ξεκίνησαν με τη διαδικασία να βαίνει προς το τέλος της αφού από αύριο αναμένονται και οι πληρωμές των ποσών που επιστρέφονται.

Οι δικαιούχοι αποζημίωσης για τη ρήτρα αναπροσαρμογής του ρεύματος που πλήρωσαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 άρχισαν να ενημερώνονται για τα ποσά της επιστροφής.

Οι καταναλωτές ενημέρωνονται σταδιακά με email για τη εκκαθάριση της αίτησης που έχει υποβληθεί και η οποία έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα. Με το ίδιο email ενημερώνονται για το τελικό ποσό επιστροφής.

Στην πλατφόρμα υπάρχει ανάλυση για την εκκαθάριση της αίτησης ανά μήνα, όπου εμφανίζονται αναλυτικά τα στοιχεία του λογαριασμού και ειδικότερα:

-Το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής που πληρώθηκε

-Το ποσό της έκπτωσης που έλαβε ο καταναλωτής ρεύματος από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης

-Το ποσό της ενδεχόμενης έκπτωσης που μπορεί να έλαβε ο καταναλωτής από τον πάροχο

-Στη συνέχεια αφαιρούνται οι εκπτώσεις από τη ρήτρα αναπροσαρμογής και υπολογίζεται το 60% που θα καταβληθεί στον δικαιούχο ανά μήνα και συνολικά.

Σημειώνεται ότι η επιστροφή αφορά όσους έχουν επιβαρύνσεις από 30 ευρώ και πάνω και το ποσό της επιστροφής θα κυμαίνεται από τα 18 έως και τα 600 ευρώ που αποτελεί και το πλαφόν ανεξάρτητα από το πόσο πλήρωσε ο καταναλωτής.

Παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και έχουν επιτελεσθεί οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία των λογαριασμών που δόθηκαν από τους παρόχους ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης η σήμανση παραμένει «υπό εκκαθάριση» μέχρι να περάσει στο επόμενο στάδιο. Μετά την εκκαθάριση οι επόμενες ενδείξεις, εφόσον προκύπτει επιστροφή, θα είναι «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα» και «προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα» και η τελευταία ένδειξη που σημαίνει και την πληρωμής τον λογαριασμό του δικαιούχου είναι η «εγκριθείσα.»

Και τέλος θα ακολουθήσει η καταβολή των ποσών της επιστροφής στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην περίπτωση που κατά τον έλεγχο του αιτούντος από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο διαπιστωθεί ότι έχουν δηλωθεί ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, τότε το ποσό είναι απαιτητό και μάλιστα σε ύψος διπλάσιο από εκείνο της ενίσχυσης.

Δηλαδή αν κάποιος λάβει τη μέγιστη ενίσχυση των 600 ευρώ και έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία τότε θα κληθεί να πληρώσει 1200 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14/07/2022 - 08:54