ΕΚΠΟΙΖΩ: Εκατοντάδες αιτήματα καθημερινά στο ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ρεύματος

ΕΚΠΟΙΖΩ: Εκατοντάδες αιτήματα καθημερινά στο ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ρεύματος
Eurokinissi
Τρίτη, 31/05/2022 - 19:03

Την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του ηλεκτρισμού εν μέσω ενεργειακής κρίσης περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο νομικός σύμβουλος της οργάνωσης, Βίκτωρας Τσιαφούτης, μία μέρα πριν την εκδίκαση της πρώτης συλλογικής αγωγής εναντίον της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Όπως ανέφερε, «από κάποιους παρόχους, κυρίως εναλλακτικούς, έχω δει μία επιθετική συμπεριφορά. Έχουμε πληροφορηθεί ότι καθημερινά εκατοντάδες αιτήματα και από τη ΔΕΗ και από τους παρόχους φτάνουν στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να διακοπεί το ρεύμα».

Σύμφωνα με όσα είπε, «αντί να υπάρχει ένας σεβασμός προς τους καταναλωτές, η στάση όλων των παρόχων γίνεται ολοένα και πιο επιθετική».

Σε ότι αφορά την εκδίκαση της αγωγής ο κ. Τσιαφούτης επισήμανε πως «με την αγωγή αυτή προσβάλλουμε μεταξύ άλλων ρητρών και τη ρήτρα αναπροσαρμογής».

«Η αγωγή είναι κατά της ΔΕΗ. Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα ασκήσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που να απαγορεύει τη διακοπή ρεύματος σε όσους καταναλωτές είναι συνεπείς στους λογαριασμούς τους, χωρίς όμως να πληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής», τόνισε ακόμη.

Aναφερόμενος στη ρήτρα αναπροσαρμογής εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί. «Δε θεωρώ ότι θα καταργηθεί, ούτε θα ξεριζωθεί. Θα υπάρξει ένας προσωρινός μετριασμός των συνεπειών της ρήτρας αναπροσαρμογής για ένα έτος. Δεν έχω δει να υπάρχει διάθεση να αλλάξει αυτό το μοντέλο», ανέφερε σχετικά.