Απάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στα δημοσιεύματα για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Όχι στη στοχοποίηση των εργαζομένων

Απάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στα δημοσιεύματα για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Όχι στη στοχοποίηση των εργαζομένων
Τετάρτη, 25/05/2022 - 09:20
Άμεση ήταν η απάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε δημοσίευμα που αναφερόταν σε πόρισμα της Πυροσβεστικής, για την πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, στο οποίο γίνεται λόγος για προβλήματα στο δίκτυο.

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει ως εξής:

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» με υπέρτιτλο «ιδού ο ένοχος» που αναφέρεται στην πυρκαγιά η οποία είχε ξεσπάσει πέρυσι τον Αύγουστο, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  1. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ένα απόσπασμα του πολυσέλιδου πορίσματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας την ώρα που η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται στην οποία ως γνωστόν συμμετέχουν πάρα πολλοί φορείς, μεταξύ των οποίων και ο ΑΔΜΗΕ.
  2. Η ΓΕΝΟΠ είναι σε θέση να γνωρίζει για την συντήρηση του συγκεκριμένου δικτύου και όχι μόνο και επισημαίνει προς τον αρθρογράφο αλλά και τον πραγματογνώμονα, ότι είναι παρακινδυνευμένο να προβαίνει κανείς σε ασφαλές συμπέρασμαως αιτία πρόκλησης των ισχυρών ηλεκτρικών τόξων είναι «ο μη επαρκής καθαρισμός των μονωτήρων»;Πώς μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι ένας, κατεστραμμένος από τη φωτιά – προφανώς – μονωτήρας δεν είχε προηγουμένως καθαριστεί «επαρκώς»; Και εφόσον στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο ΑΔΜΗΕ είχε προχωρήσει εγκαίρως, ως όφειλε, σε καθαρισμό της βλάστησης κάτω από τους πυλώνες. Πώς η φωτιά εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα;
  3. Επειδή η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ απάντησε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα εκθέτοντας τις απόψεις της.
  4. Επειδή σεβόμαστε την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη και αναμένουμε το πόρισμα.
  5. Επειδή πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει αποδειχθεί πως πίσω από τέτοιου είδους αποσπασματικά δημοσιεύματα, κρύβονται προσπάθειες να πληγούν οι Εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ και κυρίως, το προσωπικό τους.

Ως ΓΕΝΟΠ θέλουμε εκ των προτέρων να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα δεχθούμε να επιρριφθούν ευθύνες και να στοχοποιηθούν οι άνθρωποι που κάθε φορά, σε κάθε καταστροφή, σε κάθε κακοκαιρία, σε κάθε ανάγκη, εργάζονται με αυταπάρνηση κάτω από αντίξοες συνθήκες για να αποκαταστήσουν βλάβες και να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση και στον τελευταίο καταναλωτή.

Τελευταία τροποποίηση στις 25/05/2022 - 09:54