Σταθερές οι δυνάμεις στον άξονα δεξιάς και αριστεράς- Αναδιαμόρφωση στο εσωτερικό τους!

Σταθερές οι δυνάμεις στον άξονα δεξιάς και αριστεράς- Αναδιαμόρφωση στο εσωτερικό τους!
Δευτέρα, 23/10/2023 - 07:20

Δείχνει στην παρούσα φάση να ενισχύεται ο Βελόπουλος σε βάρος της ΝΔ και να εντείνεται η μάχη στην (κεντρο)αριστερά για τη δεύτερη και τρίτη θέση!

Η στήλη έχει αναδείξει τόσο το θέμα της σημασίας των ευρωεκλογών για τη διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου, όσο και τις διεργασίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- θέματα που κυριάρχησαν στον Τύπο του Σαββατοκύριακου.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, από τις μετρήσεις που τρέχουν και δεν δημοσιεύονται, επιμένουν πως ο άξονας δεξιάς- αριστεράς μένει ανεπηρέαστος, ενώ υπάρχουν αναδιατάξεις (προσωρινές ή όχι θα φανεί στο μέλλον) στο εσωτερικό του!

Να υπενθυμίσουμε κατ΄ αρχήν πως σημείο των τελευταίων δυο βουλευτικών αναμετρήσεων είναι πως για πρώτη φορά από το 1991 και μετά στη σχετική κλίμακα η δεξιά υπερτερεί της αριστεράς.

Το ίδιο ακριβώς σενέβη και στις περιφερειακές εκλογές.

Στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο, που διεξάγονται εμφανίζονται σημεία αναδιάταξης της δύναμης στο εσωτερικό των δυο χώρων:

-Στην Δεξιά η Ελληνική Λύση δείχνει να ενισχύεται, κερδίζοντας τόσο από τη ΝΔ, όσο και από τα κόμματα της ακροδεξιάς, όπως οι Σπαρτιάτες και η Νίκη.

Στην Αριστερά το ΠΑΣΟΚ κερδίζει ελάχιστα, αλλά κερδίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει αισθητές απώλειες, ενώ αρκετά ενισχυμένο δείχνει το ΚΚΕ. Αποτέλεσμα είναι, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει η στήλη, να παίζεται τόσο η δεύτερη, όσο και η τρίτη θέση!

Επαναλαμβάνουμε: Το πόσο σταθερές είναι αυτές οι τάσεις θα φανεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάποιες εξ αυτών και πριν το τέλος του έτους.