Οι επόμενες δημοσκοπήσεις και ο ...μικρός τελικός!

Οι επόμενες δημοσκοπήσεις και ο ...μικρός τελικός!
Πέμπτη, 19/10/2023 - 14:32

Η μάχη για τη δεύτερη θέση- Τι κρίνεται ενόψει των ευρωεκλογών.

Με κομμένη την ανάσα αναμένουν τις επόμενες δημοσκοπήσεις κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς θα δείχνουν τις πρώτες τάσεις διαμόρφωσης των πολιτικών συσχετισμών ενόψει των ευρωεκλογών.

Το απρόσμενο για πολλούς αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής των περιφερειακών εκλογών, αλλά και οι επικείμενες ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό να αποτυπωθούν στις προσεχείς μετρήσεις.

Η κοινή λογική λέει πως η ΝΔ θα έχει πτώση, αλλά και ότι πιθανόν η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει μεγαλύτερη. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα ή στη θέση αυτή θα περάσει το ΠΑΣΟΚ.

Ενόψει των ευρωεκλογών, πάντως, με την παραδοσιακά χαλαρή ψήφο και τη μη ύπαρξη σοβαρού διακυβεύματος αφού οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τρία χρόνια μετά, υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα. Μεταξύ αυτών:

-Σε ποιο ύψος θα κατέβει το ποσοστό της ΝΔ;

-Ποιο θα είναι το δεύτερο κόμμα και ποιο το τρίτο, καθώς για τις δυο αυτές θέσεις θα παλέψουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά ως προς την τρίτη θέση ενδέχεται να μπει σφήνα το ΚΚΕ: Και θα εξακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι στις ευρωεκλογές -όπως και στις δημοτικές- ο αδύναμος κρίκος;

Το παζλ θα είναι δύσκολο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ενώ σημαντικό ρόλο ασφαλώς θα παίξει και το ποσοστό της αποχής. Ο δρόμος ημιαντοχής μόλις ξεκινάει...