Η αναθεώρηση του Συντάγματος και η «ασφαλής αυτοδυναμία» του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η αναθεώρηση του Συντάγματος και η «ασφαλής αυτοδυναμία» του Κυριάκου Μητσοτάκη!
Παρασκευή, 09/06/2023 - 07:02

Έξι ερωτήσεις- απαντήσεις για το καυτό θέμα!

1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Όχι! Θεωρητικά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει με απόλυτη βεβαιότητα την κάλπη, αλλά με τη δυναμική της ΝΔ από τις 21 Μαΐου το πιθανότερο είναι να αυξηθεί το ποσοστό της και σε καμιά περίπτωση να μειωθεί. Είναι δε χαρακτηριστικό πως επισήμως πλέον γ ΝΔ δεν θέτει ως στόχο αυτή καθ΄ εαυτή την αυτοδυναμία, αλλά την «αυτοδυναμία»

2. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΣΦΑΛΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ»: Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, εξ απορρήτων του αρχηγού της, Άκης Σκέρτσος το εξειδίκευσε: Όχι λιγότερο από 160 βουλευτές!

3. ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η «ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ»; Σε μια ακόμα μεγαλύτερη, πιο …στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς, ώστε ει δυνατόν να μην έρθει ποτέ ξανά στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και …άλλες δημοκρατικές δυνάμεις!

4. ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ; Όντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να πραγματοποιήσει μια συνταγματική αναθεώρηση που θα κατοχυρώνει θεσμικά τη στρατηγική του νίκη! Όπως την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το άρθρο 24 για το περιβάλλον και τα άρθρα 78και 79 για τη φορολογία και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς!

5. ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ 180 ΕΔΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ Ή ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ; Πράγματι. Αν, όμως, έχεις τους 170 ή τους 175 βρίσκεις ευκολότερα τους υπόλοιπους, εκείνους που σου λείπουν!

6. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ 180 ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ; Μπορεί να τον «άδειασε ο πρωθυπουργός», κατόπιν παρέμβασης του Νίκου Δένδια, αλλά ο στόχος των 180 εδρών μπορεί να είναι πολύ δύσκολος, αλλά δεν είναι τελείως αδύνατος. Μην αποκλείετε, άλλωστε, ο λΑδωνις Γεωργιάδης να ήταν ο …λαγός για το συγκεκριμένο θέμα!