Ζαγορίτης σε παρόχους: Μειώστε το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής κατά 50%!

Ζαγορίτης σε παρόχους: Μειώστε το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής κατά 50%!
Δευτέρα, 27/06/2022 - 10:38

Τι αναφέρει ο επικεφαλής της Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή στις καταγγελίες που δέχεται.

Έχει ασφαλώς το ενδιαφέρον του:

Ο επικεφαλής της Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης, στις καταγγελίες που δέχεται για το ποσό που τους χρεώνεται από τους παρόχους στη ρήτρα αναπροσαρμογής, είναι σχεδόν κάθετος:

Στις επιστολές που αποστέλλει προς τους παρόχους -και που κοινοποιούνται στα υπουργεία Ενέργειας και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)- ζητάει τη μείωση του ποσού της ρήτρας αναπροσαρμογής κατά 50%. Επειδή, μάλιστα, το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες ήταν πάρα πολλές,ο Λευτέρης Ζαγορίτης τις ..."κατηγοριοποεί", πάντα με την ίδια προτροπή: "Μειώστε το λογαριασμό κατά 50%"!!!

Το εντυπωσιακό είναι πως ούτε στην Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή γνωρίζουν πώς ορίζεται το ποσό της ρήτρας! Όπως έλεγε ο Λευτέρης Ζαγορίτης, που ...εντρύφησε στο θέμα, οι τιμές στη ρήτρα ξεκινούν από 0,11 ευρώ την κιλοβατώρα και φτάνουν έως το 0,36 ευρώ ανά κιλοβατώρα!

Από πότε ξεκίνησαν οι συστάσεις της Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή προς τους παρόχους; Από τον ...Σεπτέμβριο! Συνεπώς κυβέρνηση και ΡΑΕ δικαιολογούνται να υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν;

ΥΓ: Ο Λευτέρης Ζαγορίτης υποχρεώνει πλέον τους παρόχους αν δεν έχουν εφαρμόσει αυστηρά τις προβλέψεις για τη ρήτρα προσαρμογής, να εφαρμοστεί το δίμηνο που προβλέπεται για την προειδοποίηση των καταναλωτών και μετά να επανέλθουν οι πάροχοι!

Τελευταία τροποποίηση στις 27/06/2022 - 12:24