Χ. Μαμουλάκης: ΔΕΗ, τέλος εποχής - Γλίτωσε από τα μνημόνια, εκχωρείται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Χ. Μαμουλάκης: ΔΕΗ, τέλος εποχής - Γλίτωσε από τα μνημόνια, εκχωρείται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη
Τρίτη, 19/10/2021 - 20:30

Στην κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην Αθήνα από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, συμμετείχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

«Ή Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη γράφει μια ακόμα μαύρη σελίδα της πολιτικής της, διαγράφοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Εκχωρώντας το 17% της ΔΕΗ και μάλιστα σε μια περίοδο βαθύτατης ενεργειακής κρίσης, αφήνει εντελώς απροστάτευτα τα νοικοκυριά που βλέπουν να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το κύμα αυξήσεων που διαλύει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Όσα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει τη δύσκολη περίοδο των μνημονίων, τότε που η τρόικα ζητούσε την πώληση του 17% της ΔΕΗ, τα δίκτυα, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, και τη ΔΕΠΑ Υποδομών, έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και χωρίς να έχει την τρόικα, χωρίς να έχει μνημόνια και χωρίς καμία απολύτως πίεση, τα δίνει όλα, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο. Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας: Πρόκειται για ένα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα εις βάρος των σημερινών και των επόμενων γενιών Ελληνίδων και Ελλήνων. Δεν θα περάσει έτσι. Ούτε θα λήξει με μια απόφαση που θα υπογράψουν κάποια ακριβοπληρωμένα στελέχη. Όλες οι ευθύνες θα αναζητηθούν. Και θα αναζητηθούν σε βάθος.».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, θα ληφθούν οι αποφάσεις για την παράδοση της πλειοψηφίας του Δημοσίου μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου σε ιδιώτες επενδυτές μαζί με την κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.