Στο προσκήνιο του 25ου Government Roundtable του Economist η ενεργειακή αγορά

Στο προσκήνιο του 25ου Government Roundtable του Economist η ενεργειακή αγορά
Τετάρτη, 23/06/2021 - 19:42

Στις 8 και 9 Ιουλίου 2021 αναμένεται να διεξαχθεί στο Grand Resort Lagonissi το επετειακό συνέδριο της «25ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση» που διοργανώνεται από τον Economist.

Με θέμα “From social distancing to social solidarity”, πλέον επιφανείς ομιλητές από την Ελλάδα και τον κόσμο θα εστιάσουν στον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 στην οικονομία και την κοινωνία, κάνοντας προβλέψεις για την μετά-covid εποχή.

Ο τομέας της ενέργειας βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά στο προσκήνιο με τους διακεκριμένους ομιλητές που εκπροσωπούν την πολιτική ηγεσία αλλά και τους κομβικούς παίκτες της αγοράς να επικεντρώνονται στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης, τις νέες πολιτικές και ρυθμιστικές τάσεις αλλά και στο πλέον επίκαιρο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης.

Ο πρώτος άξονας συζήτησης θα εστιάσει στις προκλήσεις για τη διαμόρφωση μιας οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην αγορά φυσικού αερίου και LNG υπό το πρίσμα συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών είναι ο κ. Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η κ. Νατάσα Πηλείδου, Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου και ο κ. Tarek El-Molla, Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών της Αιγύπτου.

Για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και τις προκλήσεις της θα μιλήσουν ο κ. John Sarbanes, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου των Η.Π.Α., ο κ. Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο κ. Γιάννης Γιαρέντης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ, ο κ. Τάσσος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, ο Καθηγητής κ. Αντώνης Μεταξάς, Διευθύνων εταίρος της «Μεταξάς & Συνεργάτες» και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Elpedison, κ. A. Testi, καθώς και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές από τον ενεργειακό κλάδο.