Γιάννης Τριήρης: Μικρότητες

Γιάννης Τριήρης: Μικρότητες
Παρασκευή, 05/05/2023 - 06:46

Άγρια επίθεση έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντας του «τυμβωρυχία» του Ανδρέα Παπανδρέου στην προσπάθεια του τελευταίου να ενισχύσει την εκλογική του βάση και να πετύχει την απαλλαγή του τόπου από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτό που προφανώς αρνείται πεισματικά να κατανοήσει ο νεόκοπος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ , είναι αυτό που έχει δει η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών αυτής της χώρας. Ότι το κόμμα που πλέον τους εκπροσωπεί ως ένα σοσιαλδημοκρατικό και κεντροαριστερό κόμμα που αποδεδειγμένα μάχεται τη δεξιά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι το σημερινό ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που αποτελεί συνέχεια των εκσυγχρονιστών του Κώστα Σημίτη και του συνοδοιπόρου του Σαμάρα, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Την ηγεμονία στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας την έχει κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ανδρουλάκης με τη ρητορική του το μόνο που θα καταφέρει είναι να χάσει πολλούς από τους ψηφοφόρους του σημερινού ΠΑΣΟΚ που σε καμιά περίπτωση δεν ενδιαφέρονται για το ποιος ασπάζεται τις ιδέες του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά το ότι οι ιδέες αυτές συνεχίσουν να εμπνέουν πολιτικούς και μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι μικρότητα από μέρους του κ. Ανδρουλάκη στην προσπάθεια συγκράτησης ψηφοφόρων να καταφεύγει σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε πολιτικούς που θα έπρεπε να θεωρεί συνοδοιπόρους και όχι εχθρούς.

Γιατί αν πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εμπνέονται από τα πιστεύω του Ανδρέα Παπανδρέου, τα οικειοποιούνται και θέλουν να τα εφαρμόσουν, για τον κ. Ανδρουλάκη αυτό θα έπρεπε να θεωρηθεί ως επιβράβευση του δικού του κόμματος και των δικών του πιστεύω και να χαράξει μια νέα στρατηγική πολιτική για την επίτευξη του κοινού στόχου της απαλλαγής της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τους πολίτες της ευρύτερης λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης που αποτελούν και την πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας, αυτό τους ενδιαφέρει. Μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση που θα απαρτίζεται από κόμματα τα οποία τα χαρακτηρίζει η κοινωνική ευαισθησία, θέλουν να πατάξουν την διαφθορά και τις αδικίες, θεωρούν ότι τα οφέλη της ανάπτυξης πρέπει να διαχέονται στους πολλούς και να μην παραμένουν στα χέρια των λίγων, έχουν ως πρωταρχικό στόχο να διασφαλίζουν το δικαίωμα στη δημόσια υγεία και την παιδεία.

Το ότι κάποιος ασπάζεται συγκεκριμένες ιδέες που τις ασπαζόταν και κάποιος άλλος στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι είναι τυμβωρύχος.

Στον προεκλογικό αγώνα επιτρέπεται η αντιπαράθεση ακόμη και μετά των «συγγενικών» κομμάτων για την προσέλκυση ψηφοφόρων αλλά δεν επιτρέπονται οι ακρότητες και οι μικρότητες.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα χάσει ψηφοφόρους αν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και διεξάγει ένα προεκλογικό αγώνα στοχεύοντας τους πραγματικούς αντιπάλους και καλλιεργώντας κλίμα συνεργασίας με τα «συγγενικά» κόμματα.

Ψηφοφόρους θα χάσει αν η κοινωνία αντιληφθεί ότι πλέον δεν πρεσβεύει αυτά που ευαγγελίζεται.