Γιάννης Τριήρης: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της … Αστυνομίας

Γιάννης Τριήρης: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της … Αστυνομίας
Πέμπτη, 20/10/2022 - 07:09

Παραφράζοντας την σαιξπηρική έκφραση «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» και μόνο με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ο καθένας δικαιούται να αντικαταστήσει την Δανιμαρκία με την … Αστυνομία.

Είναι πλέον φανερό ότι κάτι αξιοπερίεργο ή ακόμη και νοσηρό κρύβεται στους κόλπους της αστυνομίας, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες αστυνομικοί φέρονται να εμπλέκονται σε άκρως ειδεχθή εγκλήματα, ακόμη και σε υποθέσεις βιασμών και μάλιστα μικρών παιδιών.

Χθες λοιπόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή να τεθεί σε πειθαρχικό έλεγχο ένας αστυνομικός που ενδέχεται να εμπλέκεται στην φρικιαστική υπόθεση των βιασμών και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, που έχει επισκιάσει κάθε άλλο θέμα της επικαιρότητας στην χώρα μας, ακόμη και του πολέμου στην Ουκρανία και της ακρίβειας που μαστίζει την κοινωνία.

Και πριν καλά καλά γίνει γνωστή η αντίδραση αυτή του υπουργού, νέα πληροφορία έφερε στο εγκληματικό αυτό κύκλωμα εκπόρνευσης ανηλίκων, μαστροπείας και βιασμών να εμπλέκεται και δεύτερος αστυνομικός. Έστω και αν αυτό ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, το καμπανάκι για την αστυνομία ηχεί δυνατά.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, και πάλι χθες, δηλαδή μέσα μόλις σε μια μέρα αποκαλύφθηκε ότι ακόμη εννέα αστυνομικοί, ναι εννέα, εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση που «διευκόλυνε» αλλοδαπούς να μπαινοβγαίνουν παράνομα στην Ελλάδα , μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Η εγκληματική οργάνωση μάλιστα στην οποία φέρεται να συμμετείχαν οι εννέα προέβαινε και στην ψευδή βεβαίωση επί ταξιδιωτικών εγγράφων.

Και εδώ τα ίδια από τα κεφάλια της Αστυνομίας, διαθεσιμότητα και διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σε βάρος των αστυνομικών.

Υπάρχει και τρίτο … σάπιο στο βασίλειο της Αστυνομίας, και αυτή είναι η καταγγελία για τον βιασμό μιας 19χρονης φοιτήτρια μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, από δυο αστυνομικούς.

Μάλιστα, χθες, έγινε και ερώτηση στη Βουλή από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τι σκοπεύει να πράξει. Και η ερώτηση έχει βάση. Γιατί οι δυο αστυνομικοί που καταγγέλλονται για βιασμό και μάλιστα μέσα σε αστυνομικό Τμήμα δεν έχουν κρατηθεί. Αντίθετα αφέθηκαν ελεύθεροι, έστω και με περιοριστικούς όρους.

Πολλά εγκλήματα στα οποία κατηγορούνται αστυνομικοί για εμπλοκή.

Και κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι «κακοί» υπάρχουν παντού και σε όλα τα επαγγέλματα.

Δεν είναι έτσι, όμως. Αν εγκληματούν αυτοί που πρέπει να μας προστατεύουν, τότε το πράγμα γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο.

Αν εμπεδωθεί στην κοινωνία η αίσθηση ότι είναι απροστάτευτη, όχι μόνο από την έκρηξη της εγκληματικότητας που παρατηρείται τελευταία, αλλά και από το γεγονός ότι η Αστυνομία έχει στους κόλπους της κακοποιά στοιχεία, τότε η κατάσταση μπορεί να γίνει τρομακτικά ανεξέλεγκτη.

ΥΓ. Αυτό που κυρίως πρέπει να προσέξουν η πολιτική και η επιχειρησιακή ηγεσία της Αστυνομίας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ελεγχθεί και παταχθεί κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών, για να μην επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση που αναφέρει «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».