Γιάννης Τριήρης: Σχεδόν προκήρυξε πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης

Γιάννης Τριήρης: Σχεδόν προκήρυξε πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης
Τετάρτη, 15/06/2022 - 07:13

Χθες το βράδυ ήταν τελικά η ώρα να κάνει - την αναμενόμενη πάντως για πολλούς - στροφή 180 μοιρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σχεδόν να εξαγγείλει πρόωρες εκλογές.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να πείσει κανέναν πλέον ότι δεν πάει για εκλογές τους επόμενους μήνες -μετά τα μπάνια του λαού- παρά το γεγονός ότι αρχικά τουλάχιστον το διέψευσε.

Στη συνέχεια, όμως, άρχισε τα μισόλογα του τύπου «ότι πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές και να υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι, γιατί να μην πάει κανείς σε πρόωρες εκλογές» .

Και ότι «η πολιτική αστάθεια θα καθορίσει τις εξελίξεις» .

Πολιτική αστάθεια, πάντως, φέρνει η διακυβέρνηση του, καθώς σε ποδοσφαιρική ορολογία «έχει χαθεί η μπάλα» τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική.

Η ακρίβεια σε καύσιμα και τρόφιμα φαίνεται πλέον να μην είναι αντιμετωπίσιμη, ενώ ο προκλητικός Ερντογάν «αλωνίζει» ασύδοτος έχοντας δυστυχώς και την υποστήριξη των δήθεν συμμάχων μας.

Και πως απαντά σε αυτά τα καυτά προβλήματα ο Κ. Μητσοτάκης;

Με τα «ψίχουλα» των fuel pass και τις υποσχέσεις για επιστροφές στους αδύναμους για το χρυσάφι που πληρώνουν για τοι ηλεκτρικό τους ρεύμα.

Και λέγοντας, χθες, στη συνέντευξη του πως «η χώρα μας έχει πολλούς ισχυρούς συμμάχους».

Ποιοι είναι αυτοί δεν τους έχουμε δει τώρα τελευταία. Μήπως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης πολύ επιτυχημένα είναι «πρέσβης του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ»;

Σε κάθε περίπτωση όσο και να επιχειρεί ο πρωθυπουργός να διαστρεβλώσει την πραγματική εικόνα, αυτό πλέον είναι αδύνατον, παρ΄ όλη την τεράστια στήριξη που δέχεται από τα φιλικά ΜΜΕ και φυσικά τα κρατικά ΜΜΕ.

Οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών και ο Κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι δεν θα τις κερδίσει το κόμμα του, τουλάχιστον όπως αυτός θα επιθυμούσε. Να σχηματίσει δηλαδή αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Γι αυτό στη χθεσινοβραδυνή του συνέντευξη έκανε και άλλη λεκτική αλχημεία. Είπε ότι γι αυτόν «αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει κυβέρνηση αποκλειστικά με στελέχη της ΝΔ. Άλλο αυτοδύναμες, άλλο μονοκομματικές κυβερνήσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός ρίχνοντας και δίχτυα για να ψαρέψει … πρόθυμους να συγκυβερνήσουν.

Αλλά, όπως αναφέρει ένα από τα αναστάσιμα στιχηρά των Κυριακάτικων Ψαλμών «έχουν γνώσιν οι φύλακες».

Τελευταία τροποποίηση στις 15/06/2022 - 08:53