Vestas: Παραγγελία 80 MW για αιολικό πάρκο στην Ολλανδία

Vestas: Παραγγελία 80 MW για αιολικό πάρκο στην Ολλανδία
Τρίτη, 29/09/2020 - 12:53

Η Vestas εξασφάλισε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 80 MW για το χερσαίο αιολικό πάρκο Kroningswind στην νοτιοδυτική Ολλανδία.

Η Vestas πρόκειται να προμηθεύσει, να εγκαταστήσει και να θέτει σε λειτουργία 19 ανεμογεννήτριες τύπου V117-4.2MW και επιπλέον έχει συμφωνήσει την 25ετή παροχή υπηρεσιών και συντήρησης του πάρκου, AOM 5000.

Το αιολικό πάρκο θα διαθέτει επίσης και τη λύση VestasOnline Business SCADA, μειώνοντας τον χρόνο διακοπής λειτουργίας της ανεμογεννήτριας και βελτιστοποιώντας την ενεργειακή της απόδοση.

Ο πρόεδρος της Vestas Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, Nils de Baar, δήλωσε:

«Είμαι ενθουσιασμένος που υπογράψαμε αυτήν τη συμφωνία για το αιολικό πάρκο Kroningswind και ανυπομονούμε να συμβάλουμε στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής απόδοσης στην παραγωγή αιολικής ενέργειας. Παράγοντας αρκετή αιολική ενέργεια για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών περισσότερων από 60.000 ολλανδικών νοικοκυριών ετησίως, το έργο σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την παροχή ανανεώσιμης ενέργειας στην περιοχή και τονίζει τη συμβολή μας στις φιλοδοξίες της χώρας για βιώσιμη ενέργεια».

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο ανήκει κατά πλειοψηφία στον επενδυτή υποδομών της Euronext, Tinc.