Vattenfall: Εγκαινιάζει το πρώτο της πλωτό ηλιακό πάρκο

Vattenfall: Εγκαινιάζει το πρώτο της πλωτό ηλιακό πάρκο
Τρίτη, 29/09/2020 - 13:37

Η Vattenfall εγκαινίασε το πρώτο της πλωτό ηλιακό πάρκο στο Gendringen της Ολλανδίας.

Το ηλιακό πάρκο, συνολικής ισχύος 1,2 MW, κατασκευάστηκε στον ιστότοπο άμμου και χαλικιού της εταιρείας, Netterden. Με αυτόν τον τόπο, το ήμισυ της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας της ηλεκτρικής βυθοκόρου άμμου και του σχετικού εξοπλισμού διαλογής και επεξεργασίας θα παράγεται βιώσιμα επί τόπου.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=82&v=SQkFVNf0fYQ&feature=emb_logo

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι περιοχές για την ανάπτυξη ηλιακών πάρκων στις Κάτω Χώρες είναι περιορισμένος και έτσι μια πιθανή λύση είναι η ανάπτυξη πλωτών ηλιακών πάρκων σε λίμνες και πισίνες που δημιουργούνται από την εξαγωγή άμμου και χαλικιού. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι το νερό ψύχει τα πάνελ φυσικά, γεγονός που αυξάνει την αποδοτικότητά τους σε σύγκριση με τα χερσαία ηλιακά πάνελ.

Σημειώνεται ότι η Vattenfall ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή του πλωτού ηλιακού έργου, ενώ η Netterden παρείχε τη χρηματοδότηση.

Ο Ivo Iprenburg, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, δήλωσε:

«Το όραμα της Netterden για τις κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις ήταν ο κύριος λόγος για την έναρξη αυτού του έργου. Η πράσινη ενέργεια αποτελεί φυσικό μέρος αυτού. Αυτή η φιλοδοξία ταιριάζει απόλυτα με την αποστολή της Vattenfall να κάνει δυνατή τη διαβίωση, απαλλαγμένη από τα ορυκτά, εντός μίας γενιάς. Είμαστε ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό το έργο εφικτό για αυτούς».

Το ηλιακό αγρόκτημα παραδόθηκε επίσημα στη Netterden στις 25 Σεπτεμβρίου.

Φωτογραφία: Vattenfall