Στάσσης: Γιατί χρειάζονται επενδύσεις στα δίκτυα;

Στάσσης: Γιατί χρειάζονται επενδύσεις στα δίκτυα;
Τετάρτη, 28/02/2024 - 07:32

Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει τη δική της τεχνολογία είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης αναφερόμενος στο κόστος των φωτοβολταϊκών πάνελ από την Κίνα, αλλά και το κόστος που έχει το εισαγόμενο από τη Ρωσία φυσικό αέριο.

«Η ενεργειακή μετάβαση σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε ένα οικοσύστημα με τα πάνελ στις ταράτσες των σπιτιών, μπαταρίες στο σπίτι. Πλέον η ενέργεια παράγεται μέσα στην πόλη και όχι σε απομακρυσμένες περιοχές εκτός πόλης. Αποθηκεύουμε την ενέργεια που δεν χρειαζόμαστε για να την χρησιμοποιήσουμε μετά. Αυτό σημαίνει όμως πως τα δίκτυα θα πρέπει να αποκτήσουν ευελιξία», αυτό τόνισε στο συνέδριο της ZF Power Summit 2024 ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Σημείωσε πως η ΔΕΗ θέλει να εστιάσει στην ενεργειακή μετάβαση και ένα από τα μαθήματα της ενεργειακής κρίσης είναι πως «αν είχαμε περισσότερες ΑΠΕ τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια θα είχαμε και λιγότερο κόστος. Κάθε νέα μεγαβατώρα από αιολικά ή φωτοβολταϊκά είναι πιο φθηνή από τη θερμική ενέργεια».

Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει τη δική της τεχνολογία είπε αναφερόμενος στο κόστος των φωτοβολταϊκών πάνελ από την Κίνα, αλλά και το κόστος που έχει το εισαγόμενο από τη Ρωσία φυσικό αέριο. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για υδρογόνο, υπάρχουν αρκετές startup και πρέπει να γίνουν επενδύσεις.

Η ΔΕΗ στοχεύει σε μία νέα ολιστική εμπειρία, αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για μια νέα ψηφιακή εμπειρία σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το myEnergyCoach, της ΔΕΗ (Σύμβουλος ψηφιακής ενέργειας και εξοικονόμησης κόστους ) για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η πλατφόρμα εξυπηρετεί 185.000 πελάτες, ενώ την ίδια ώρα η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση της διείσδυσης των ηλεκτρονικών λογαριασμών.