Fortress Investment Group: Οι επερχόμενες μετοχικές αλλαγές και η παρουσία στην Ελλάδα

Fortress Investment Group: Οι επερχόμενες μετοχικές αλλαγές και η παρουσία στην Ελλάδα
Πέμπτη, 12/10/2023 - 06:25

Μεγάλες αλλαγές θα επέλθουν στο πρώτο τρίμηνο του 2024 στην Fortress Investment Group, την επενδυτική εταιρεία κολοσσό που έχει πλούσια παρουσία στην Ελλάδα στο χώρο της ενέργειας και ειδικά στις ΑΠΕ.

Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να μεταβιβαστεί το 90,01% των μετοχών της Fortress που κατέχει η SoftBank Group Corp στην αραβικών συμφερόντων Mubadala Investment Company, αλλά και στη σημερινή διοικητική ομάδα της επενδυτικής φίρμας.

Για την ακρίβεια η Mubadala Investment Company από το Άμπου Ντάμπι θα αποκτήσει το 70% των μετοχών της Fortress Investment Group και το υπόλοιπο 30% θα περιέλθει στη Διοικητική ομάδα του αμερικανικού fund.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική διότι η εξαιρετικά πετυχημένη Fortress Investment Group θα αποδεσμευθεί από το άρμα της ιαπωνικής SoftBank Group Corp που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και πλέον θα ανήκει κατά πλειοψηφία σε ένα εύρωστο επενδυτικό κολοσσό με παρουσία σε πολλές χώρες του κόσμου. To deal θεωρείται win win διότι η επιτυχημένη Διοικητική ομάδα της Fortress θα παραμείνει η ίδια.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε ο Dean Dakolias, ο ελληνικής καταγωγής Managing Partner της Fortress που έχει υπογράψει πολλά επικερδή deal στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία θα παραμείνει αμετακίνητο στην θέση του. Αυτό είναι σημαντικό διότι διασφαλίζει πως πολλά εν εξελίξει projects της Fortress στη χώρα μας θα συνεχίσουν.