Η EDPR εγκαινίασε ένα νέο αιολικό πάρκο στην Ιταλία

Η EDPR εγκαινίασε ένα νέο αιολικό πάρκο στην Ιταλία
Παρασκευή, 16/09/2022 - 15:58

Η δημιουργία του νέου αιολικού πάρκου αντανακλά τη δέσμευση της EDP Renewables για την ενεργειακή μετάβαση και την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ιταλίας και της Ευρώπης.

Η EDP Renewables, ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, εγκαινίασε σήμερα το αιολικό πάρκο Craco and Stigliano στη Basilicata της Ιταλίας.

Στις εγκαταστάσεις του αιολικού πάρκου Craco and Stigliano λειτουργούν 10 ανεμογεννήτριες, η καθεμία με ισχύ 3,5 MW, αθροίζοντας συνολική ισχύ 35 MW. Το αιολικό πάρκο θα μπορεί να παράγει 79 GWh/έτος, εξοικονομώντας 37.250 τόνους ετησίως εκπομπές CO2 και θα παρέχει ενέργεια σε 26.280 νοικοκυριά. Εκτός από το αιολικό πάρκο, η EDP Renewables κατασκεύασε επίσης την υποδομή σύνδεσης στο δίκτυο με την οποία συνδέθηκε το πάρκο στα τέλη Αυγούστου. Με αυτή τη νέα εγκατάσταση, η εταιρία έχει εγκαταστημένη συνολική ισχύ στην Ιταλία 463 MW.

Μιλώντας στα εγκαίνια, ο Miguel Stilwell d'Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP Renewables, δήλωσε: «Η ενεργειακή κρίση που βιώνει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη και η ολοένα και πιο επείγουσα ενεργειακή ανεξαρτησία, μας οδηγούν να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας για προμήθεια και παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Με τα εγκαίνια του αυτό το νέο αιολικό πάρκο συμβάλλει στο να γίνει η Ιταλία πιο πράσινη και πιο ενεργειακά ανεξάρτητη».

Επιδεικνύοντας τη συμμετοχή των τοπικών θεσμών και κοινοτήτων, στην τελετή παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι των περιοχών Stigliano και Craco, οι οποίοι δήλωσαν υπερήφανοι που συμβάλλουν ως κοινότητα σε ένα μεγάλο σκοπό εθνικού ενδιαφέροντος. Αυτό το αιολικό πάρκο τόνισαν, αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη της αφοσίωσης της περιοχής μας στην περιβαλλοντική άμυνα και αειφορία».

Το αιολικό πάρκο Craco and Stigliano ενισχύει περαιτέρω τη σύνδεση μεταξύ της EDP Renewables και των ιταλικών εδαφών. Η εταιρεία είναι παρούσα με πολλά αιολικά πάρκα στη χώρα και πρόσφατα ξεκίνησε την εκστρατεία «Energy together. The renewable energy tour in Italy» για να προσφέρει στους Ιταλούς πολίτες την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ενεργειακή μετάβαση, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τη σύνδεση με τις περιοχές.

Το EDPR δεσμεύεται επίσης να αναπτύξει προγράμματα κατάρτισης για νέους ώστε να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες εργασίας που προσφέρει η παρουσία αιολικών πάρκων στην περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 19/09/2022 - 13:21