Κλείδωσε το deal Ελλάκτωρ-Motor Oil

Κλείδωσε το deal Ελλάκτωρ-Motor Oil
Πέμπτη, 25/08/2022 - 13:32

Εγκρίθηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ομίλου Ελλάκτωρ η συμφωνία με την Motor Oil. Στις 4 Αυγούστου είχε επίσης εγκριθεί και από το Δ.Σ. της Motor Oil.

Εγκρίθηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ομίλου Ελλάκτωρ η συμφωνία με την Motor Oil. Στις 4 Αυγούστου είχε επίσης εγκριθεί και από το Δ.Σ. της Motor Oil. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά deal στη χώρα.

Με τη συμφωνία αυτή θα προκύψει η σύσταση μιας νέας εταιρείας, της Hold Co στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα συμμετέχουν η MORE με 75% και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. με 25%.

Η κάλυψη της συμμετοχής της MORE στο μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση εταιρείας θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών, περίπου 330 εκατ. ευρώ, ενώ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. μέσω εισφοράς εις είδος και συγκεκριμένα του 14% περίπου της συμμετοχής της σε εταιρεία (Spin Co) η οποία θα προκύψει από τη διάσπαση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. και την απόσχιση του κλάδου των ΑΠΕ.

Στη συνέχεια η Hold Co θα λάβει τραπεζικό δάνειο κατά προσέγγιση ποσού €350 εκατ. προκειμένου να προβεί σε συναλλαγή για την αγορά του υπόλοιπου 86% περίπου της συμμετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Spin Co έναντι συνολικού τιμήματος €680 εκατ. περίπου. Τα παραπάνω ποσά θα οριστικοποιηθούν κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η αξία της νέας εταιρείας έχει υπολογιστεί σε 794,5 εκατ. ευρώ και το τελικό τίμημα τοποθετείται σε 994 εκατ. ευρώ. Η νέα εταιρεία θα έχει προίκα το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Ελλάκτωρ που έχει συνολική ισχύ 493 MW αλλά και έργα τα οποία υπολογίζεται ότι έχουν συνολική ισχύ άνω των 1,6 GW.