Νέα προγράμματα στήριξης στην ηλιακή ενέργεια από τον Μπάιντεν

Νέα προγράμματα στήριξης στην ηλιακή ενέργεια από τον Μπάιντεν
Ανδρέας Μπελεγρής Ανδρέας Μπελεγρής
Παρασκευή, 29/07/2022 - 06:24
Επιταχύνονται στις ΗΠΑ οι χρηματοδοτήσεις για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Εχθές η κυβέρνηση Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της χώρας πήρε νέες πρωτοβουλίες για τη πιλοτική σύνδεση των νοικοκυριών συγκεκριμένων Πολιτειών, με τη καθαρή ενέργεια.

«Το υπουργείο Ενέργειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS), ανακοίνωσε τις πέντε πολιτείες και την Ουάσιγκτον, DC που θα υποστηρίξουν το πιλοτικό πρόγραμμα της Community Solar Subscription Platform για τη σύνδεση των οικογενειών με την ηλιακή ενέργεια και τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του Προγράμματος Ενεργειακής Βοήθειας Εισοδήματος Κατοικίας (LIHEAP)», σημείωσε το υπουργείο Ενέργειας στην ανακοίνωσή του. Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα αγγίζει τα 10 εκατομμύρια δολάρια και αφορά στην ηλιακή ενέργεια και τις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες.

Το υπουργείο Ενέργειας εκτιμά ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας έως και:

• 240 εκατομμύρια δολάρια στο Κολοράντο

• 300 εκατομμύρια δολάρια στο Ιλινόις

• 175 εκατομμύρια δολάρια στο Νιου Τζέρσεϊ

• 30 εκατομμύρια δολάρια στο Νέο Μεξικό

• 400 εκατομμύρια δολάρια στη Νέα Υόρκη

• 40 εκατομμύρια δολάρια στην Ουάσιγκτον, DC

«Κάθε αμερικανική κοινότητα, ειδικά εκείνες που αντιμετωπίζουν δυσανάλογα υψηλότερα ενεργειακά βάρη, αξίζει τα οικονομικά και τα οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την αυξημένη πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή καθαρή ενέργεια», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer M. Granholm .
Και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο Ενέργειας εργάζεται για όλη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να ανοίξει την κοινοτική ηλιακή ενέργεια που θα μειώσει γρήγορα τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά που το χρειάζονται περισσότερο και θα δημιουργήσει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τον καθένα στην Αμερική».