Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έχει άπειρες δυνατότητες για την κατασκευή ΑΠΕ

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έχει άπειρες δυνατότητες για την κατασκευή ΑΠΕ
Deltio Typou
Τετάρτη, 13/07/2022 - 17:01

Στις δυνατότητες της Ελλάδος για κατασκευή ΑΠΕ αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τοποθέτηση του στην παρουσίαση της επένδυσης της Cero Generation με την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 100 MW στην Προσοτσάνη Δράμας.

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως “η Ελλάδα έχει άπειρες δυνατότητες για την κατασκευή ΑΠΕ και πως η μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα μας να καταστεί από εισαγωγέας σε εξαγωγέα καθαρής ενέργειας, κάτι που θα οδηγήσει το ενεργειακό κόστος, να μετατραπεί πλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα και να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη των επενδύσεων. Κλείνοντας ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως Ελλάδα αποτελεί πλέον ένα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, κάτι που αποτυπώνεται από και από το πόσες μεγάλες εταιρείες έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Το έργο – γνωστό ως Project Delfini – είναι το πρώτο ηλιακό έργο στην Ελλάδα με ιδιωτικό Συμφωνητικό Πώλησης της Παραγόμενης Ενέργειας, παρέχοντας βεβαιότητα εσόδων χωρίς επιδότηση για το περιουσιακό στοιχείο και προσφέροντας στους τελικούς καταναλωτές άμεση πρόσβαση σε φθηνότερη, καθαρή ενέργεια.