Σδούκου: Επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης για φθηνότερες τιμές στους καταναλωτές

Σδούκου: Επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης για φθηνότερες τιμές στους καταναλωτές
Eurokinissi
Τετάρτη, 06/07/2022 - 19:35

Χαρακτήρα κατεπείγοντος πλέον αποκτά η συζήτηση για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη με δεδομένες τις τρέχουσες εξελίξεις διεθνώς και την Ευρώπη, όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Το «κατεπείγον» της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι πλάι στην κλιματική κρίση συνδυάζεται με την γεωπολιτική κρίση που δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα, όπως ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, με περισσότερη πράσινη ενέργεια, επιτυγχάνοντας έτσι τόσο καλύτερο δείκτη ενεργειακής ασφάλειας όσο και φθηνότερες τιμές για τους καταναλωτές.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως χρειάζονται τολμηρές πολιτικές σε αυτή την κατεύθυνση.

Αναγνωρίζοντας ότι η αδειοδοτική διαδικασία αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την περαιτέρω επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, η κα. Σδούκου αναφέρθηκε στην πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου με το νομοσχέδιο για την β’ φάση απλοποίησης της αδειοδοτικής διαδικασίας των ΑΠΕ, που στόχο έχει να εξαλειφθούν αχρείαστες διαδικασίες και να συντμηθεί ο απαιτούμενος χρόνος.