Γερμανία: Νομοσχέδιο για επιτάχυνση της παραγωγής αιολικής ενέργειας

Γερμανία: Νομοσχέδιο για επιτάχυνση της παραγωγής αιολικής ενέργειας
Unsplash
Τετάρτη, 08/06/2022 - 20:27

Νομοσχέδιο για να επιταχυνθεί η επέκταση της παραγωγής αιολικής ενέργειας ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Κλίματος της Γερμανίας σύμφωνα με το Reuters.

Ο νέος νόμος θα ορίζει δεσμευτικούς στόχους για τους αιολικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε κρατίδιο και θα προβλέπει να εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές, στον «βαθμό που είναι πρέπον», στο καθένα από αυτά.

Αν τα κρατίδια δεν εκπληρώνουν τους καθορισμένους στόχους εντός προθεσμιών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενδέχεται να αίρει περιορισμούς για την ελάχιστη απόσταση μεταξύ κατοικημένων περιοχών και αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ).

Ο νόμος προβλέπει επίσης εθνικά πρότυπα για την εκτίμηση του κινδύνου για την πανίδα, ειδικά για τα πτηνά, και αναθέτει στην ομοσπονδιακή υπηρεσία προστασίας της φύσης να καταρτίσει εθνικά προγράμματα για την προστασία απειλούμενων ειδών και να εγγυάται την τήρησή τους.

Οι εταιρείες που θα διαχειρίζονται τους ΑΣΠΗΕ θα συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων για την προστασία απειλούμενων ειδών, πάντα κατά τα έγγραφα για το νομοσχέδιο.