Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
Δευτέρα, 26/06/2023 - 12:38

Να δοθεί περαιτέρω έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Αναστάσιος Καπνοπώλης από τη νέα κυβέρνηση

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΒΕΘ, αναφέρεται οτι «ο επιχειρηματικός κόσμος, επιζητεί σταθερότητα και αποτελεσματικότητα από τη νέα κυβέρνηση» υπογραμμίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, όπως -μεταξύ άλλων- η ακρίβεια, το υψηλό λειτουργικό κόστος, το ύψος του ιδιωτικού χρέους, η συσσώρευση οφειλών και η έλλειψη ρευστότητας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Καπνοπώλη, χρειάζεται να συνεχιστεί η ψηφιοποίηση, η πράσινη μετάβαση, η εξωστρέφεια, η ενδυνάμωση των εξαγωγών και η προσπάθεια για προσέλκυση περισσότερων και μεγαλύτερων επενδύσεων, ενώ όπως υπογραμμίζει, απαιτείται η άμεση μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα). Απαραίτητη κρίνει επίσης ο πρόεδρος του ΒΕΘ την υιοθέτηση και εφαρμογή μιας νέας ρύθμισης για το σύνολο των οφειλών των επιχειρηματιών προς το δημόσιο, με περισσότερες δόσεις και χαμηλότερα επιτόκια.