Χώρος εκπαίδευσης, ενημέρωσης και συναντήσεων, το περίπτερο της ΑΝΑΚΕΜ στην ATTICA GREEN

Χώρος εκπαίδευσης, ενημέρωσης και συναντήσεων, το περίπτερο της ΑΝΑΚΕΜ στην ATTICA GREEN
Τετάρτη, 07/06/2023 - 09:22

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα στο Περίπτερο της ΑΝΑΚΕΜ στην έκθεση ATTICA GREEN, που πραγματοποιήθηκε 24-27 Μαΐου στο Tae Kwo Do στην Αθήνα. Το περίπτερο επισκέφτηκαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς ΟΤΑ από όλη την Ελλάδα, μαθητές σχολείων, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες.

Εντύπωση προκάλεσε το έργο του εικαστικού καλλιτέχνη κ. Νικόλαου Σαρίδη, το οποίο εκτίθεται για δεύτερη φορά, φιλοτεχνημένο αποκλειστικά από απόβλητα κατεδαφίσεων όπως κεραμικά, σίδερα και σκυρόδεμα. Το έργο φιλοτεχνήθηκε έπειτα από παραγγελία της ΑΝΑΚΕΜ προκειμένου να προωθηθεί η έννοια της επαναχρησιμοποίησης και της επεξεργασίας – αξιοποίησης των αποβλήτων.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες προσέλκυσαν οι μαγνητικοί πίνακες με τα παιχνίδια που δημιούργησε η ΑΝΑΚΕΜ, με τα οποία διασκέδασαν μαθαίνοντας για την διαχείριση των ΑΕΚΚ.

Στη συζήτηση με θέμα «Περιβάλλον & Συστήματα Ανακύκλωσης» που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σκηνή από τους διοργανωτές της έκθεσης, συμμετείχε με ομιλία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ηλίας Δημητριάδης, όπως και στο εργαστήριο που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» με θέμα «Διαχείριση Αποβλήτων & Πλαίσιο Συνεργασίας με ΟΤΑ».

Η ΑΝΑΚΕΜ βραβεύτηκε για την συμβολή της στην κυκλική οικονομία κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης.

anakem1.jpganakem2_2.pnganakem2.pnganakem4.jpg