Πώς διαλέγουμε ηλιακό θερμοσίφωνα με επιδότηση ή χωρίς

Πώς διαλέγουμε ηλιακό θερμοσίφωνα με επιδότηση ή χωρίς
Δευτέρα, 15/05/2023 - 11:22

Το Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα έφερε στο επίκεντρο τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Δείτε πώς να διαλέξετε ηλιακό με επιδότηση ή χωρίς και ποιο είναι το κέρδος.

Το πρόγραμμα Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα τρέχει αυτό το χρονικό διάστημα και δίνει επιδότηση για ηλιακό με απόσυρση του ηλεκτρικού. Σε κάθε περίπτωση με επιδότηση ή χωρίς υπάρχει σημαντικό κέρδος από τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Άλλωστε το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει 120.000 νοικοκυριά, ενώ υπάρχουν πολλά περισσότερα σπίτια και διαμερίσματα που δεν έχουν ηλιακό.

Με την χρήση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα κερδίζουμε από 40% έως 80% εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και χρημάτων. Το ποσοστό αυτό εξαρτάται από τον ηλιακό θερμοσίφωνα και απότην ποιότητα κατασκευής των συλλεκτών και του δοχείου του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Ο ηλιακοί θερμοσίφωνες με επιλεκτικούς συλλέκτες, έστω και με 50% συννεφιά, μας δίνουν ζεστό νερό θερμοκρασίας 30 – 40°C.

Ο όρος ηλιακός θερμοσίφωνας τριπλής ενέργειας σημαίνει ότι εκτός από τη λειτουργία του με ήλιο και με ρεύμα, μπορεί να λειτουργήσει και σε συνεργασία με το καλοριφέρ ή και την αντλία θερμότητας. 1

Το μέγεθος του δοχείου νερού (χωρητικότητα σε λίτρα) εξαρτάται καθαρά από το πόσα άτομα πρόκειται να κάνουν χρήση του ζεστού νερού. Για μια τετραμελή οικογένεια, το κατάλληλο μέγεθος είναι τα 160-200 λίτρα.

Σε περίπτωση που είστε δικαιούχος για το ανακυκλώνω - αλλάζω θερμοσίφωνα, τότε θα πρέπει να διαλέξετε με τουλάχιστον τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

HLIAKOS THERMOSIFONAS