Ημερίδα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στις Τουριστικές Επιχειρήσεις από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Ημερίδα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στις Τουριστικές Επιχειρήσεις από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)
Τρίτη, 25/04/2023 - 09:55

Η εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης στην τουριστική βιομηχανία, οι προκλήσεις αλλά και τα νέα πρότυπα που αφορούν στη Διαχείριση της Βιωσιμότητας για τις Τουριστικές Επιχειρήσεις είναι τα βασικά θέματα της ανοικτής ημερίδας με θέμα «Sustainability in Tourism» που συνδιοργανώνει η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τηνΠαρασκευή, 5 Μαΐου 2023 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης, χώρος στον οποίο στεγάζονται και τα γραφεία του Φορέα, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι της πολιτείας καθώς και στελέχη του Φορέα πιστοποίησης, θα αναδείξουν τα φλέγοντα θέματα που αφορούν στην τουριστική βιομηχανία.

Στην ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται συζητήσεις και παρουσιάσεις που αφορούν σε θέματα ασφάλειας, ποιότητας, αξιοπιστίας και βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων στο τρέχον περιβάλλον.

Επιπλέον, ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στο νέο πρότυπο ISO 21401:2018το οποίο και αφορά στοΣύστημα Διαχείρισης της Βιωσιμότητας για τις Τουριστικές Επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό και τους επαγγελματίες του κλάδου ενώ η παρακολούθησή της είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες, το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα με τους εξέχοντες καλεσμένους αλλά και για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα τηςTÜV HELLAS (TÜV NORD)

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται σε μιαευρύτερη δέσμη πρωτοβουλιώνπου έχει αναλάβει ο μεγαλύτερος Φορέας πιστοποίησης της χώρας για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στο σύνολο της οικονομίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται δράσεις ευαισθητοποίησης, ενέργειες εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας αλλά και μια σειρά ημερίδων και συνεδρίων που αφορούν μια σειρά από κλάδους αιχμής.

Η κ. Uxue Azpiroz, Vice President Tourism & Hospitality της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε χαρακτηριστικά: «Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι ξεκάθαρα η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική αλλά και η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Ζητήματα όπως ο υπερ-τουρισμός, οι υποδομές αλλά και η βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου βρίσκονται πλέον στην κορυφή της ατζέντας. Η ανοικτή ημερίδα που διοργανώνουμε στο Ηράκλειο της Κρήτης αγγίζει όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πληροφορηθούν για τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και να συμμετάσχουν σε έναν εξαιρετικά εποικοδομητικό διάλογο».

Λίγα λόγια για τηνTÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, press@tuv-nord.com)

Λίγα λόγια για το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης ιδρύθηκε το 1993 από το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας, έναν από τους μεγαλύτερους ερευνητικούς οργανισμούς της χώρας, με σκοπό την αξιοποίηση της επιστημονικής έρευνας και την προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας προς όφελος της κοινωνίας.

Στο ΕΤΕΠ Κρήτης βρίσκεται η θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων, στην οποία φιλοξενούνται και υποστηρίζονται σήμερα 34 καινοτόμες εταιρείες με περισσότερους από 400 εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα χώρο που προάγει την γνώση και τη συνεργατικότητα, προσελκύει εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και συμβάλει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης και μεγάλης προστιθέμενης αξίας για την οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες:https://www.stepc.gr