Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου το 33ο Greek Economic Summit

Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου το 33ο Greek Economic Summit
Παρασκευή, 02/12/2022 - 08:53

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το “33ο Greek Economic Summit”στις 5 και 6 Δεκεμβρίουσε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη στρατηγική υποστήριξη του US Chamber of Commerce και του Atlantic Council.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις12 Δεκεμβρίου, με δείπνο που θα παραθέσει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας,Κυριάκο Μητσοτάκηόπου με την παρουσία τηςJulie Linn Teigland, Area Managing Partner, EY Europe, Middle East, India, and Africa (EMEIA) Member of the EY Global Executiveθα αναπτυχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σε όλο το φάσμα τωνοικονομικών και πολιτικών εξελίξεων. Η αμερικανική παρουσία στο 33ο Greek Economic Summit θα είναι ευρύτατης έκτασης, αναδεικνύοντας τονκομβικό ρόλο των ΗΠΑστον επαναπροσδιορισμό τηςπαγκόσμιας οικονομίας, τις προοπτικές που δημιουργούνται, καθώς και τις ευκαιρίες στο διεθνές επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Το Greek Economic Summit, για περισσότερα από 30 χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό με επιδραστικότητα σταοικονομικά και πολιτικά δρώμενα της χώραςκαι έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο συνέδριο για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πορεία τηςελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας. Κεντρικός στόχος του 33ου συνεδρίου είναι η ανάδειξη προτάσεων και ιδεών που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για έναβιώσιμο μέλλον για την οικονομία και επιχειρηματικότητα, στις περιόδους προκλήσεων που διανύουμε.

Σε έναπαγκόσμιο περιβάλλον γεωπολιτικών εξελίξεωνόπου χαρακτηρίζεται από έντονεςπληθωριστικές πιέσεις, ενεργειακή και περιβαλλοντική κρίσηπαρουσιάζονται σημαντικές οικονομικές και χρηματοοικονομικές προκλήσεις. Σε αυτή τη συνθήκη, η Ελλάδα έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες κατέχει μια δυναμική παρουσία στον παγκόσμιο επενδυτικό «χάρτη»εφαρμόζοντας πιστά ένα στρατηγικό σχεδιασμό που δημιουργεί τις προοπτικές μιαςσταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, θα τεθούν στο επίκεντρο οι ακόλουθες θεματικές:

 • Οικονομικές και χρηματοοικονομικές προκλήσεις
 • Ο μετασχηματισμός του τραπεζικού συστήματος – Η άνοδος της αόρατης τράπεζας
 • Η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Επενδυτικό Χάρτη
 • Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ως σημαντικό μέσο για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης
 • Ο ρόλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης
 • Παγκόσμια Γεωπολιτική Επισκόπηση – Αλλάζει ο κόσμος;
 • Οι Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις και οι ευρύτερες προοπτικές τους
 • Ο ενεργειακός χάρτης στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη – Οι τελευταίες εξελίξεις
 • Η πορεία των Διατλαντικών Σχέσεων
 • Εκπαίδευση και προετοιμασία των νέων για μελλοντικές προκλήσεις
 • Εργατικό δυναμικό του μέλλοντος
 • Τα μεγάλα στοιχήματα για την ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας
 • Οι επενδύσεις σε τεχνολογίες για βιώσιμη ανάπτυξη
 • Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας: Εμπιστοσύνη στην Ελλάδα για επενδύσεις
 • Προώθηση startups και καινοτομίας στην Ελλάδα -Ανάπτυξη αποτελεσματικού οικοσυστήματος

ΟΝικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δηλώνει: «Το 33ο Greek Economic Summit, διεξάγεται σε μια εποχήέντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεωνστην παγκόσμια οικονομική, πολιτική και κοινωνική σκηνή. Σε αυτό το περιβάλλον, καλούμαστε όλοι να συνομιλήσουμε και να αναπτύξουμε ένααίσθημα εμπιστοσύνης σε μια κοινή και ενιαία προσπάθεια, που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών μεαισιοδοξίακαιαποτελεσματικότητα. Ο διάλογος, οι συζητήσεις, οι ανταλλαγές απόψεων, με συνομιλητές διεθνούς ακτινοβολίας και εμβέλειας, στο πλαίσιο των εργασιών του 33ου GES, θα διαμορφώσουν και την τόσο αναγκαία πλατφόρμα συν-αντίληψης, διασυνδέοντας το παρόν με ένα βιώσιμο και αναπτυξιακό μέλλον».

ΟΗλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, επισημαίνει: «Το 33ο Greek Economic Summit, πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την παγκόσμια οικονομία, όπου η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσειπροκλήσειςκαι παράλληλα να διαμορφώσει τιςκατάλληλες συνθήκεςγια ένα βιώσιμο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον. Μέσα από τις χρήσιμες συζητήσεις των έμπειρων ομιλητών του συνεδρίου μπορούν να παρουσιαστούν οι προοπτικές και η δυναμική που διαθέτει η χώρα μας και να αναδειχθούν οι πολιτικές για γρήγορη και αποτελεσματική ανάκαμψη».

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το “33ο Greek Economic Summit”, θα φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό,ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα τα κεντρικά ζητήματα της οικονομίας. Στις εργασίες του Greek Economic Summit 2022, έντονη θα είναι η αμερικανική παρουσία, αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο των ΗΠΑ στον επαναπροσδιορισμό της παγκόσμιας οικονομίας, τις προοπτικές που δημιουργούνται, καθώς και τις ευκαιρίες στο διεθνές επιχειρηματικό οικοσύστημα», συμπληρώνει.