Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Μεταπτυχιακά προγράμματα για την Κλιματική & Ενεργειακή Κρίση

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Μεταπτυχιακά προγράμματα για την Κλιματική & Ενεργειακή Κρίση
Τετάρτη, 07/09/2022 - 12:36

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εγγραφές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Κλιματική - Ενεργειακή Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών», που για 3η συνεχή ακαδημαϊκή χρονιά οργανώνει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Το πρόγραμμα διακρίνεται σε 4 κατευθύνσεις:

1) Ενεργειακή Κρίση - Πολιτικές και Συστήματα

2) Έξυπνες Πόλεις και Αυτοδιοίκηση

3) Ευφυής - Ψηφιακή Γεωργία

4) Logistics - Μεταφορές

Το πρόγραμμα αντιμετωπίζει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, τις δύο μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας και του μετασχηματισμού του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου, δηλ.:

α) την τεράστια Κλιματική κι Ενεργειακή Κρίση στην πορεία προς την πράσινη μετάβαση και

β) τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό παραγωγικής δομής - αυτοδιοίκησης - δημόσιας διοίκησης στην πορεία μετεξέλιξης της χώρας.

Η διεξαγωγή του προγράμματος πραγματοποιείται υβριδικά (με φυσική παρουσία κι εξ' αποστάσεως) με καθηγητές - εισηγητές κορυφαίους ακαδημαϊκούς, υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και πρόσωπα του δημόσιου βίου, που ασκούν πολιτικές στα παραπάνω θέματα.

Αναλυτικότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος: https://masters.ds.unipi.gr/MSc_Climate_ICT/

Αιτήσεις ηλεκτρονικά: https://aristyllos.ds.unipi.gr/web/και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

305235470_10228100431686485_8206508508504436456_n.jpg