Λήγει αύριο η προθεσμία για το Fuel Pass 2

Λήγει αύριο η προθεσμία για το Fuel Pass 2
Τετάρτη, 31/08/2022 - 12:28

Περισσότερες από 2,5 εκατ. οι αιτήσεις.

Λήγει αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο Fuel Pass 2 και λίγο πριν ολοκληρωθεί ο δεύτερος κύκλος της επιδότησης καυσίμων, έχουν κατατεθεί περισσότερες από 2,5 εκατ. αιτήσεις.

Από την κυβέρνηση εξετάζεται ήδη η δυνατότητα ενός Fuel Pass 3, που κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πορεία των διεθνών τιμών πετρελαίου και τα δημοσιονομικά περιθώρια, σε μια περίοδο όπου ο χειμώνας θα βρίσκεται προ των πυλών.

Η κυβέρνηση καλείται να βρει λύση στο πρόβλημα συνυπολογίζοντας την πορεία των τιμών στα καύσιμα, την πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου, συνεκτιμώντας και το πώς θα επηρεαστεί η ζήτηση το επόμενο διάστημα σε συνάρτηση με την πορεία της οικονομίας και τη διαθεσιμότητα ενέργειας.

Τα καύσιμα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα και ήδη εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές μεταξύ των οποίων και μια τρίτη έκδοση του Fuel Pass με στόχος πάντα να εξακολουθήσει η ενίσχυση των πραγματικά ευάλωτων με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκεί όπου ο πρωθυπουργός θα «δώσει» τις απαντήσεις, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί στο τέλος του επόμενου μήνα.