Fuel Pass 3: Αλλάζουν η πληρωμή και οι δικαιούχοι - Τα νέα δεδομένα

Fuel Pass 3: Αλλάζουν η πληρωμή και οι δικαιούχοι - Τα νέα δεδομένα
Τετάρτη, 17/08/2022 - 06:47

Τι φέρνει το νέο Fuel Pass 3. Αλλάζουν οι δικαιούχοι, αλλά και η πληρωμή. Ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Με τις τιμές τις βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης να κινούνται περίπου ως ασανσέρ, ετοιμάζεται το νέο Fuel Pass 3 με μεγάλες αλλαγές σε δικαιούχους, αλλά και στην πληρωμή.

Νέος κύκλος Fuel Pass 3, επιπλέον ενισχύσεις στα τιμολόγια ρεύματος, αυξημένο επίδομα θέρμανσης αλλά και πιθανότατα μια δεύτερη επιταγή ακρίβειας (στα πρότυπα της ενίσχυσης που δόθηκε το Πάσχα) είναι ορισμένα από τα μέτρα για τον δύσκολο χειμώνα.

Η καλή εικόνα στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων αλλά και τα έσοδα από τον τουρισμό «χτίζουν» δημοσιονομικό χώρο για νέο πακέτο παρεμβάσεων.

Η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος φαίνεται να έχει «κλειδώσει» με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η (δεύτερη) επιταγή ακρίβειας θα διαμορφωθεί στα 200 με 230 ευρώ, ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων, αφού εκτιμάται ότι θα χορηγηθεί σε μεγαλύτερη περίμετρο νοικοκυριών από όσα έλαβαν την πρώτη επιταγή ακρίβειας το περασμένο Πάσχα.

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης καθώς και του αριθμού των δικαιούχων, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται και η χορήγηση του Fuel Pass 3, εφόσον οι τιμές των καυσίμων δεν αποκλιμακωθούν σημαντικά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Fuel Pass 3: Οι δικαιούχοι και η πληρωμή εκτός τράπεζας

Η πλειοψηφία των δικαιούχων του Fuel Pass 2, δύο στους τρεις, επέλεξαν να λάβουν την επιδότηση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, παρά το μπόνους των 15 ευρώ που είχε η ψηφιακή κάρτα, προβληματίζει το κυβερνητικό επιτελείο. Σύμφωνα με τα νέα σενάρια, μετά και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, το Fuel Pass 3 - αν δοθεί - αναμένεται να έχει νέα μορφή.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το επίδομα να αντικατασταθεί με μια ψηφιακή κάρτα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Το σενάριο ενισχύει και η δήλωση του υπ. Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα προ ημερών στο Open, ο οποίος τόνισε πως λόγω της πτώσης που εμφανίζει η τιμή της βενζίνης είναι πιθανό να ανασχεδιαστεί η επιδότηση, καθώς υπάρχουν ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν μεγάλη ανάγκη.

«Όσο περισσότερο πέφτει η τιμή και υπάρχουν δυσκολίες στο κάθε νοικοκυριό σε άλλες περιοχές, οφείλει η Πολιτεία να βοηθάει», ανέφερε.

Πάντως φαίνεται ότι αλλάζουν και οι δικαιούχοι για το Fuel Pass 3 και ενδέχεται να κατευθυνθεί προς οικονομικά ασθενέστερους.

Power Pass: Η ημερομηνία για την έξτρα πληρωμή χωρίς αίτηση

Η έξτρα πληρωμή για το Power Pass, η οποία αναγγέλθηκε πριν λίγους μήνες, καθώς υπήρξε πλεόνασμα από το ποσό που είχε δεσμευτεί για το επίδομα και δεν δόθηκε, αναμένεται να μπει σύντομα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση που μοιράστηκε -με ποσά που ήταν τελικά πολύ μακριά από τα 600 ευρώ- ήταν για τους λογαριασμούς ρεύματος από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε γνωστό την Πέμπτη την ημερομηνία καταβολής των ποσών. Όπως είπε, τα έξτρα χρήματα για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου θα δοθούν τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».