Το Power Pass προς πληρωμή - Ανοίγει το Fuel Pass 2 για αίτηση

Το Power Pass προς πληρωμή - Ανοίγει το Fuel Pass 2 για αίτηση
Τρίτη, 12/07/2022 - 06:46

Μετά την εκκαθάριση οι επόμενες ενδείξεις στο Power Pass θα είναι «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα» και «προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα».

Στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά που δικαιούνται από την επιστροφή του 60% της ρήτρας αναπροσαρμογής που πλήρωσαν από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο.

Η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων και ο υπολογισμός των ποσών που πλήρωσαν μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων του κράτους και τυχόν εκπτώσεων που έχει κάνει ο πάροχος του καταναλωτή ολοκληρώνεται άμεσα. Όπως είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου η διαδικασία τελειώνει και πολύ σύντομα θα καταβληθούν τα χρήματα.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως το επόμενο διάστημα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για Fuel Pass 2.

Σημειώνεται ότι η επιστροφή αφορά όσους έχουν επιβαρύνσεις από 30 ευρώ και πάνω και το ποσό της επιστροφής θα κυμαίνεται από τα 18 έως και τα 600 ευρώ που αποτελεί και το πλαφόν ανεξάρτητα από το πόσο πλήρωσε ο καταναλωτής.

H πλατφόρμα Power Pass παραμένει ανοιχτή προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν α παρακολουθήσουν την πορεία της αίτησής τους μέχρι να τελειώσει η διαδικασία.

Προς το παρόν η ένδειξη για τις περισσότερες αιτήσεις είναι «υπό εκκαθάριση», σήμανση που σημαίνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία των λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην περίπτωση που κατά τον έλεγχο του αιτούντος από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο διαπιστωθεί ότι έχουν δηλωθεί ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, τότε το ποσό είναι απαιτητό και μάλιστα σε ύψος διπλάσιο από εκείνο της ενίσχυσης.

Δηλαδή αν κάποιος λάβει τη μέγιστη ενίσχυση των 600 ευρώ και έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία τότε θα κληθεί να πληρώσει 1200 ευρώ.

Μετά την εκκαθάριση οι επόμενες ενδείξεις, εφόσον προκύπτει επιστροφή, θα είναι «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα» και «προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα» και η τελευταία ένδειξη που σημαίνει και την πληρωμής τον λογαριασμό του δικαιούχου είναι η «εγκριθείσα.»

Ενισχυμένο το Fuel Pass 2

Στο τέλος του μήνα υπολογίζεται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων. Αφορά 3,1 εκατ. οδηγούς οχημάτων και θα ισχύσει από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέβριο.

Το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 375 εκατ. ευρώ αφορά την ενίσχυση στα καύσιμα, την επέκταση της κρατικής επιδότησης με 12 λεπτά στο ντίζελ κίνηση ώστε να συγκρατηθούν όσο το δυνατόν οι αυξήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και μια παρέμβαση για τους αγρότες με την επίσπευση για τις αρχές Αυγούστου της επιστροφής του ΕΦΚ για το πετρέλαιο του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Η επιδότηση στη βενζίνη αφορά σε φυσικά πρόσωπα (και ελεύθερους επαγγελματίες) φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με δηλωθέν εισόδημα τις 30.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2021, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως τις 45.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα ενισχυθούν για την αγορά καυσίμων με 80 ευρώ αν επιλέξουν ψηφιακή κάρτα και 65 ευρώ αν γίνει κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμοί.

Ειδικότερα, η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ, για πληρωμή στην αντλία. Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ σε ηπειρωτικές περιοχές. Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ τώρα αντί 55 μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 ευρώ που ήταν με το Fuel Pass 1.