Συνάντηση εργασίας μεταξύ ΕΔΑ Αττικής, ΡΑΑΕΥ και της Εταιρείας Ενέργειας και Ρυθμιστικής Αρχής της Παλαιστίνης

Συνάντηση εργασίας μεταξύ ΕΔΑ Αττικής, ΡΑΑΕΥ και της Εταιρείας Ενέργειας και Ρυθμιστικής Αρχής της Παλαιστίνης
Δευτέρα, 31/07/2023 - 09:52

Κατόπιν αιτήματος της ΡΑΑΕΥ, πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 2023 συνάντηση εργασίας της ΕΔΑ Αττικής με την Εταιρεία Ενέργειας και Ρυθμιστικής Αρχής της Παλαιστίνης, προκειμένου να αναπτυχθούν τα δίκτυα φυσικού αερίου στη χώρα τους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η ΕΔΑ Αττικής ανέπτυξε την τεχνογνωσία της και περιέγραψε τις δραστηριότητές της ως Διαχειριστής του δικτύου, με βάση το Ρυθμιστικό, Νομικό και Κανονιστικό πλαίσιο, αναφορικά με την ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, με τη συμμετοχή των στελεχών της ΕΔΑ Αττικής ανέλυσαν τους τομείς ανάπτυξης της αγοράς φυσικού αερίου, την κατασκευή και ανάπτυξη των υποδομών της Εταιρείας, τη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου και τα ψηφιακά συστήματα GIS και SCADA, τη χρήση της τεχνολογίας Picarro, την τιμολόγηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου και τα μέτρα που λαμβάνει η Εταιρεία για την υγεία των εργαζομένων και την ασφάλεια των έργων που εκτελεί.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε ότι η Εταιρεία ξεκίνησε την ψηφιοποίηση των υποδομών της προκειμένου τα δίκτυα διανομής να υποδεχθούν τα ανανεώσιμα αέρια (βιομεθάνιο, υδρογόνο). Επισημάνθηκε, επίσης, ότι όλες οι υποδομές κατασκευάζονται σύμφωνα με τους Τεχνικούς Κανονισμούς, τις Οδηγίες και τα Εγχειρίδια που εξασφαλίζουν υψηλά πρότυπα ποιότητας των κατασκευαστικών έργων, αφενός για την ασφαλή διανομή και αφετέρου για τη λειτουργία των δικτύων.

Εκ μέρους της ΡΑΑΕΥ, η επικεφαλής κα Ευαγγελία Γαζή ευχαρίστησε την ΕΔΑ Αττικής για την πλήρως εμπεριστατωμένη ανάλυση των δραστηριοτήτων. Οι εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Εταιρείας κ.κ. Abdul Hadi Barakat και Milan Cigan επιδοκίμασαν την άρτια οργάνωση της ΕΔΑ Αττικής και ευχαρίστησαν τα στελέχη της Εταιρείας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Η ΕΔΑ Αττικής συνεχίζει να αναπτύσσει εποικοδομητικές σχέσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της, αναδεικνύοντας το έργο και την πολυετή εμπειρία της στον κλάδο της διανομής φυσικού αερίου.

edaattikis1.jpg