OPEC+: Εκτιμήσεις για μεγαλύτερο πλεόνασμα στην πετρελαϊκή αγορά το 2022

OPEC+: Εκτιμήσεις για μεγαλύτερο πλεόνασμα στην πετρελαϊκή αγορά το 2022
Unsplash
Τετάρτη, 31/08/2022 - 17:33

Σε εκτιμήσεις για μεγαλύτερο πλεόνασμα το 2022 στην πετρελαϊκή αγορά κάνει λόγο σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο OPEC+.

Ειδικότερα, η Κοινή Τεχνική Επιτροπή του OPEC σε έκθεση της προειδοποιεί ότι η ζήτηση, η οποία αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, αντιμετωπίζει μεγάλες αβεβαιότητες, ιδίως από το ράλι του πληθωρισμού και τις πιο σφικτές συνθήκες στη νομισματική πολιτική.

"Η άνοδος των τιμών της ενέργειας, συνιστά άλλον έναν κίνδυνο για τους επόμενους μήνες", σημειώνεται στην έκθεση. Αυτό "μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης απ' ό,τι εκτιμάται σήμερα ιδίως προς το τέλος του έτους".

Η Επιτροπή βλέπει το πλεόνασμα στην αγορά πετρελαίου αυτό το έτος να φτάνει τα 900.000 βαρέλια την ημέρα, από 100.000 βαρέλια την ημέρα στην προηγούμενη εκτίμηση της, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η έκθεση έρχεται λίγες ημέρες πριν την συνεδρίαση του OPEC+ στις 5 Σεπτεμβρίου και λίγο πάνω από μια εβδομάδα μετά την προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας για το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής από τον Οργανισμό.