Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ με θέμα τα αποθέματα ντίζελ σε περίπτωση διακοπής της ροής του ρωσικού αερίου

Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ με θέμα τα αποθέματα ντίζελ σε περίπτωση διακοπής της ροής του ρωσικού αερίου
Πέμπτη, 04/08/2022 - 10:13

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την Αλεξάνδρα Σδούκου και τη συμμετοχή στελεχών της ΡΑΕ, των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil και ηλεκτροπαραγωγών.

Θέμα της συνάντησης δεν είναι άλλο παρά η διαθεσιμότητα του πετρελαίου ντίζελ στους ηλεκτροπαραγωγούς, ως εναλλακτικό καύσιμο σε περίπτωση διακοπής της ροής του ρωσικού αερίου.

Η Γενική Γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας και επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης, καθώς και οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θέλουν να διαπιστώσουν την επάρκεια του εναλλακτικού καυσίμου που συνιστά ένα σημαντικό κρίκο της αλυσίδας εναλλακτικών μέτρων λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο έκτακτης δράσης της ΡΑΕ προβλέπει τη λειτουργία πέντε μονάδων αερίου με ντίζελ, οι οποίες θα πρέπει παράλληλα να διαθέτουν επαρκή αποθέματα του καυσίμου προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι ανάγκες αποθεμάτων ενισχύθηκαν από τις 5 στις 20 ημέρες ή μέχρι την μέγιστη αποθηκευτική ικανότητα των εγκαταστάσεών τους.