Ο Θ. Σκυλακάκης, Κεντρικός Ομιλητής στο 27ο Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ

Ο Θ. Σκυλακάκης, Κεντρικός Ομιλητής στο 27ο Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ
Δευτέρα, 13/11/2023 - 09:12

Με πάνω από 70 διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) οργανώνει, για ακόμη μια χρονιά, το 27ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια και Ανάπτυξη» στις 14-15 Νοεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες από την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, και εκπροσώπους των κομμάτων.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Εν μέσω κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει η παρουσίαση του World Energy Outlook 2023 του ΙΕΑ καθώς και η συζήτηση που θα ακολουθήσει σχετικά με την αλληλεπίδραση της ενεργειακής ασφάλειας με τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο βήμα του συνεδρίου αναμένεται να βρεθούν καταξιωμένα στελέχη ενεργειακών επιχειρήσεων, επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα και γενικά την ακαδημαϊκή κοινότητα, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και γνωστών stakeholders, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις αναμένεται να πραγματοποιήσουν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες και έγκυροι αναλυτές.

Η ατζέντα του 27ου Ετήσιου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ θα καλύψει τις παρακάτω θεματικές:

  • «Ενεργειακή Κρίση: Η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Διάσταση»
  • «Οι Νέες Γεωπολιτικές Παράμετροι και Ενεργειακή Ασφάλεια: ΕΕ και Ελλάδα»
  • «Επισκόπηση Αγορών Ηλεκτρισμού στη ΝΑ Ευρώπη»
  • «Πόσο Ανταγωνιστική είναι η Αγορά Ηλεκτρισμού στην Ελλάδα;»
  • «Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων»
  • «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Υψηλή Διείσδυση, Αποθήκευση, PPAs και Διαχείριση Δικτύων»
  • «Βελτίωση Ενεργειακής Αποδοτικότητας και Εφαρμογές της σε Κτήρια, Βιομηχανία, Μεταφορές»
  • «O Στρατηγικός Ρόλος του Φυσικού Αερίου και του LNG στην Παγκόσμια και Περιφερειακή Ενεργειακή Προμήθεια»
  • «Ο Κρίσιμος Ρόλος των Nέων Τεχνολογιών στην Ενεργειακή Μετάβαση: Υδρογόνο - Εναλλακτικά Καύσιμα και Ηλεκτροκίνηση»
  • «Ο Ρόλος της Καινοτομίας και των Startup Companies στην Ελλάδα»
  • «Ενεργειακές Επενδύσεις, Απασχόληση και Οικονομία»

Σημαντική είναι η υποστήριξη του Συνεδρίου από εταιρείες του εγχώριου ενεργειακού τομέα, αλλά και ευρύτερα, με δραστήρια παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και από έγκυρα ΜΜΕ, τα οποία θα προβάλουν τις εργασίες του. Αναλυτικότερα:

Στρατηγικός Χορηγός (Strategic Sponsor) του 27ου Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ είναι η Motor Oil.

Χορηγοί (Sponsors) της διοργάνωσης είναι οι εταιρείες Helleniq Energy, Elpedison και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Υποστηρικτές (Supporters) είναι η Energean, ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε., ο Όμιλος Μυτιληναίος, η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε., οι δικηγορικές εταιρείες Κυριακίδης-Γεωργόπουλος (KG Law Firm) και Τζανίνη και Συνεργάτες (Eugenia Gianini and Associates), ο ΑΔΜΗΕ και η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών EnSCo.

Υποστηρικτές Δράσεων (Task Supporters) του Συνεδρίου είναι ο Όμιλος Κοπελούζου και η Cenergy Holdings.

Χορηγοί Επικοινωνίας (Media Sponsors) του 27ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη» είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia.gr, η NE Global, το EnergyPress, το allazorevma.gr, το Foreign Affairs - Hellenic Edition, το naftemporiki.gr και η Naftemporiki TV.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, το πρόγραμμα, τους ομιλητές κλπεδώ​.

Τελευταία τροποποίηση στις 13/11/2023 - 09:16