Χάρης Μαμουλάκης: Οι «πράσινες» μάσκες της ΝΔ, έπεσαν στην Ευρώπη

Χάρης Μαμουλάκης: Οι «πράσινες» μάσκες της ΝΔ, έπεσαν στην Ευρώπη
Πέμπτη, 13/07/2023 - 10:23

Με αφορμή την ψήφιση στην Ευρωβουλή του νόμου για την Αποκατάσταση της Φύσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με αφορμή την καταψήφιση από τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ του νόμου για την Αποκατάσταση της Φύσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης 12/7, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Μια πολύ σημαντική νίκη πετύχαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ο Νόμος για την Αποκατάσταση της Φύσης υπερψηφίστηκε από τις προοδευτικές δυνάμεις που επικράτησαν του μετώπου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η ΝΔ και οι ευρωβουλευτές της, συντάχθηκαν με το Όρμπαν, τη Μελόνι, τη Λεπέν, τον Κατσίνσκι, τον Σαλβίνι, την Ελληνική Λύση και τη Χρυσή Αυγή, απέναντι στο Νόμο 5037/2023 που ίδιοι ψήφισαν. Απέναντι στη θέση της Ελλάδας στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ. Απέναντι στην άποψη των επιστημονικών οργάνων της ΕΕ, των επιχειρηματικών συνδέσμων και της κοινωνίας των πολιτών.

Οι «πράσινες» μάσκες της ΝΔ, έπεσαν σήμερα. Και η αντιδημοκρατική συμμαχία που στήνει η δεξιά και η ακροδεξιά, ο Μ. Βέμπερ και ο Κ. Μητσοτάκης, ενόψει των επομένων ευρωεκλογών, πήρε το μήνυμα ότι αυτή η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη, συμπεριληπτική και αναδιανεμητική. Αλλά και ότι στη μάχη για την πρόοδο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα μας βρίσκουν όλες και όλους ενωμένους και απέναντι. Πάντα».