Σκρέκας: Μέσα σε δύο χρόνια προχωρήσαμε σε σεισμικές έρευνες σε πέντε περιοχές

Σκρέκας: Μέσα σε δύο χρόνια προχωρήσαμε σε σεισμικές έρευνες σε πέντε περιοχές
Eurokinissi
Δευτέρα, 20/02/2023 - 16:58

Την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά» της Κρήτης σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΝ, «μέσα σε δύο χρόνια προχωρήσαμε σε σεισμικές έρευνες σε 5 περιοχές, σε αντίθεση με μόλις 2 περιοχές, από το 2011 έως το 2020».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση Σκρέκα:

«Τον Απρίλιο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επιτάχυνση των ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων. Σήμερα, γρηγορότερα από το αναμενόμενο, ολοκληρώθηκαν οι σεισμικές έρευνες στην περιοχή της Κρήτης. Μέσα σε δύο χρόνια προχωρήσαμε σε σεισμικές έρευνες σε 5 περιοχές, σε αντίθεση με μόλις 2 περιοχές, από το 2011 έως το 2020. Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και να δηλώσω πως αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ερευνών. Στόχος μας είναι να έχουμε την πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση εντός του 2025. Πρέπει να διαπιστώσουμε αν το υπέδαφος της πατρίδας μας κρύβει μια νέα πιθανή πηγή πλούτου με κοιτάσματα που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με ταχύτητα και ρεαλισμό στις προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης».