Tο πρώτο ηλεκτρικό όχημα στο δυναμικό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Tο πρώτο ηλεκτρικό όχημα στο δυναμικό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Παρασκευή, 26/01/2024 - 08:51

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικά κινούμενο όχημα, από μια σειρά καινούργιων που θα βάλει στον στόλο του το επόμενο διάστημα, παρέλαβε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Πρόκειται για ένα μικρό απορριμματοφόρο με ανατροπή, το οποίο θα αναλάβει τις «ειδικές» αποστολές αποκομιδής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, χωρίς να εκπέμπει ρύπους, κινούμενο φιλικά προς το περιβάλλον. Φυσικά, για τις ανάγκες φόρτισης του συγκεκριμένου οχήματος, αλλά και εκείνων που θα ακολουθήσουν, δημιουργήθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου σχετικός σταθμός.

Όλα αυτά μέσω χρηματοδότησης, χωρίς να επιβαρυνθεί το δημοτικό ταμείο ο δημότης, με κονδύλια που διεκδίκησε και πήρε η δημοτική αρχή από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με τις μελέτες που ετοίμασαν οι δημοτικές υπηρεσίες, ο Δήμος επιχορηγήθηκε με το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, περίπου, για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τη δημιουργία σταθμών φόρτισης. Η προμήθεια έχει ολοκληρωθεί και τα οχήματα άρχισαν σταδιακά να παραδίδονται, με πρώτο το μικρό απορριμματοφόρο, για να μπουν στην καθημερινότητα της πόλης.

«Διεκδικούμε και κάνουμε πράξη όλα όσα ο Δήμος και οι δημότες δικαιούνται για μια καλύτερη καθημερινότητα. Δίνουμε το παράδειγμα για ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς ρύπους αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανάγκες της καθημερινότητας μας. Ο Δήμος, υιοθετεί την ηλεκτροκίνηση ξεκινώντας από τις υπηρεσίες καθαριότητας, έτσι ώστε η πόλη να είναι καθαρή από σκουπίδια, αλλά και από ρύπους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, με τους οποίους εργαστήκαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε ακόμα μια χρηματοδότηση για το Ηράκλειο. Την πόλη που όλοι αγαπάμε και που θέλουμε να την μετατρέψουμε σε έναν Δήμο σύγχρονο, σε μια πόλη που αξίζει να ζεις», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.