Δήμος Θεσσαλονίκης: 619,4 τόνοι για ανακύκλωση, 4340,12 τόνοι απορρίμματα και 147 τόνοι ογκώδη από τις αρχές του έτους

Δήμος Θεσσαλονίκης: 619,4 τόνοι για ανακύκλωση, 4340,12 τόνοι απορρίμματα και 147 τόνοι ογκώδη από τις αρχές του έτους
Τρίτη, 16/01/2024 - 12:34

Ανακοίνωση Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας Συνεχίζουμε ημέρα με την ημέρα την προσπάθεια για μια πιο καθαρή Θεσσαλονίκη

Υλοποιώντας τη δέσμευση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη για διαρκή λογοδοσία και σε εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου που εκπονήθηκε για την ανάκτηση της κανονικότητας στο δήμο Θεσσαλονίκης στο μείζον ζήτημα της Καθαριότητας, παρουσιάζουμε τονπρώτο απολογισμό των άμεσων παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες μας το χρονικό διάστημα από την 1/1/24 έως και τις 13/1/24.

Συγκεκριμένα,συγκεντρώθηκαν619,4 τόνοι για ανακύκλωση, 4340,12 τόνοι σύμμικτα απορρίμματα και 147 τόνοι ογκώδη, από 1069 σημεία στο σύνολο των δημοτικών κοινοτήτων.

Πραγματοποιήθηκαν:

  • Βραδινές δράσεις πλυσίματος δρόμων: Ικτίνου, Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, περιμετρικά πλατείας Ελευθερίας, Δ. Γούναρη (Ι.Ν. νέας Παναγίας), Πλατεία Δημοκρατίας, τρίγωνο Μητροπόλεως – Βογατσικού, Βασιλέως Ηρακλείου (Λουλουδάδικα), 43ο Δημοτικό Σχολείο (Προξένου Κορομηλά), Μπαλάνου, πλατεία Άθωνος, Αριστοτέλους (Άγαλμα Βενιζέλου).
  • Πρωινές δράσεις πλυσίματος δρόμων: Πάρκο Γαλοπούλου (Β’ Δημοτική Κοινότητα), Λευκός Πύργος, Αλατζά Ιμαρέτ.
  • Εξωτερικό πλύσιμο κάδων: παλαιά και νέα Παραλία.
  • Πλύσιμο εσοχών κάδων: Στην Τσιμισκή και σε τμήματα της Πλατείας Αριστοτέλους.

Παράλληλα, ξεκίνησε από την Τετάρτη 10/1/24 πιλοτική δράση με έδρα το εργοτάξιο της Καθαριότητας στον ΟΛΘ, με αντικείμενο τησυλλογή χαρτονιούπου συστηματικά τοποθετείται εκτός κάδων στην περιοχή της Β’ Δημοτικής Κοινότητας,με στόχο την ενίσχυση του τονάζ της Ανακύκλωσης.

Συνεχίζουμε μέρα με την ημέρα τη συντονισμένη προσπάθεια για μια πιο καθαρή και βιώσιμη Θεσσαλονίκη, για κάθε μία από τις 24 γειτονιές του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού της Αντιδημαρχίας Καθαριότηταςγια το υψηλό επίπεδο ευθύνης και επαγγελματισμού που επιδεικνύουν, για τις κοπιώδεις προσπάθειες τους, βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια Θεσσαλονίκη όμορφη και λειτουργική σε κάθε γωνιά της.