Στην Αστυπάλαια το νέο επενδυτικό εγχείρημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Στην Αστυπάλαια το νέο επενδυτικό εγχείρημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Κυριακή, 01/10/2023 - 07:12

Στην Αστυπάλαια, προϋπόθεση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, ενδιαφέρεται για επενδυτικό εγχείρημα στον τουρισμό ο Δ. Γιαννακόπουλος.

Στην Αστυπάλαια και με προϋπόθεση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς το νησί ακολουθεί το μοντέλο βιώσιμης, κυκλικής και αλληλέγγυας οικονομία, με τη βοήθεια καθαρών, πράσινων και ψηφιακών τεχνολογιών, ενδιαφέρεται να κάνει το τρίτο επενδυτικό του εγχείρημα στον τουρισμό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEnergeia ο κ. Γιαννακόπουλος, της ΒΙΑΝΕΞ, έχει δείξει επενδυτικό ενδιαφέρον για τις παραλίες Καμινάκια και Πάνορμος. Σημειώνεται ότι στην πρώτη παραλία φτάνει και το οδικό δίκτυο αλλά όχι και στην δεύτερη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο νησί για τα εγκαίνια του γηπέδου καλαθοσφαίρισης του Γυμνασίου – Λυκείου της Αστυπάλαιας που ανακατασκευάστηκε, πλήρως. Η ανάπλαση ξεκίνησε μετά από αίτημα του Δήμου Αστυπάλαιας προς το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος», και σε λιγότερο από έναν χρόνο, το ανακαινισμένο γήπεδο παραδόθηκε στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τους μαθητές του ακριτικού νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γιαννακόπουλος διέκρινε ευκαιρίες στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης ενώ ήδη ο όμιλος έχει πάρει θέση στην τουριστική σκηνή της χώρας με δύο σημαντικές κινήσεις.

Το πρώτο μεγάλο άνοιγμα του ομίλου στον τουρισμό, έγινε με μια επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και με την ανάδοχη εταιρεία την Black Delta Entertainment Services, η οποία δραστηριοποιείται -μεταξύ άλλων- στους τομείς της εστίασης, της τουριστικής ανάπτυξης, των ξενοδοχειακών επενδύσεων και της δημιουργίας και εκμετάλλευσης πάρκων αναψυχής.

Η εν λόγω εταιρεία έλαβε μέρος σε πλειοδοτικό διαγωνισμό του Δήμου Πάργας για την μίσθωση έκτασης 40 στρεμμάτων και για περίοδο 40 ετών στην θέση «Κλιμάτι» Λούτσας και θα δημιουργηθεί ξενοδοχειακή μονάδα και άλλων χώροι παροχής υπηρεσιών καθώς και bungalows. Σύμφωνα πάντα με τα επιτρέποντα από τον νόμο και με σεβασμό στη φύση καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό τα κτήρια θα υιοθετούν καινοτομικά στοιχεία στην δομή και για την λειτουργικότητας τους.

Στο μεταξύ, με τίμημα 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως κι επιπλέον 6% επί του τζίρου η Ακτή Βάρκιζας (οργανωμένη ακτή και ελεύθερη παραλία) πρόκειται να υπεκμισθωθεί από τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην εταιρεία “Black Wave Varkiza” που συνδέεται με τον όμιλο Γιαννακόπουλου.

Η εταιρεία του ομίλου Γιαννακόπουλου υπέβαλε τη μόνη προσφορά στον διαγωνισμό του δήμου και η κατακύρωση αναμένεται να γίνει μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου η οποία αναμένεται να συνεδριάσει στις αρχές της εβδομάδας.

Η έκταση προς υπεκμίσθωση αποτελείται από τμήμα επιφανείας 225,5 τ.μ. στο παραλιακό τμήμα νότια της Αθηνών -Σουνίου και από τμήμα επιφανείας 24 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα μαζί με το δικαίωμα απλής χρήσης της ζώνης αιγιαλού (επιφανείας 16.391 τ.μ.) και παραλίας (10.390 τ.μ.).