Περιφέρεια Αττικής: Ένα ακόμη απορριμματοφόρο και 500 καφέ κάδοι στο Δήμο Μαραθώνα

Περιφέρεια Αττικής: Ένα ακόμη απορριμματοφόρο και 500 καφέ κάδοι στο Δήμο Μαραθώνα
Deltio Typou
Δευτέρα, 05/12/2022 - 17:26

Με την παράδοση στον Δήμο Μαραθώνα ενός ακόμα σύγχρονου απορριμματοφόρου συλλογής στερεών αποβλήτων και 500 καφέ κάδων, συνεχίστηκε σήμερα ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

Επισημαίνεται πως εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Τον εξοπλισμό παρέδωσε στον Δήμαρχο Μαραθώνα Σ. Τσίρκα, ο Περιφερειάρ-χης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας με τη διοί-κηση του Δήμου σε όλα τα επίπεδα και τον συνεχάρη για την προσπάθεια που κατα-βάλλει στον τομέα της ανακύκλωσης.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτι-κής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνα Γ. Ζορμπάς, Ν. Καρα-γιάννης και Χ. Στάμος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε εδώ, στον δήμο Μαραθώνα με τον άξιο Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, παραδίδοντας ακόμη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βι-οαποβλήτων και 500 καφέ κάδους ανακύκλωσης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί, Περι-φέρεια, δημοτική αρχή και πολίτες θα συνδιαμορφώσουμε μία νέα κουλτούρα ανακύ-κλωσης για μια πιο ορθή και περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση των στερεών απο-βλήτων. Με σταθερά βήματα και με ισχυρές συνεργασίες πρώτου και δεύτερου βαθ-μού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά, για να καταστήσουμε την Αττική πρώτη «Πράσινη Περιφέρεια» της χώρας, πρωταγωνιστή στην ανακύ-κλωση και στην υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Στόχος μας να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο να μην υπάρχουν χωματερές και πα-ράλληλα να μην επιβαρύνονται οι δημότες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας σημείωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη που για ακόμη μια φορά βρίσκεται κοντά μας συνεισφέροντας στην προσπάθειά μας στον τομέα της α-νακύκλωσης. Όπως για την Περιφέρεια έτσι και για εμάς αποτελεί βασικό μας στόχο, να μπορέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να μειώσουμε τα σκουπίδια που φτά-νουν στις χωματερές. Όλοι μαζί πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε και πρέπει να μπούμε σε μια νέα εποχή στηρίζοντας την προσπάθεια ανάπτυξης της κυκλικής οι-κονομίας».