Αυτοψία Γ. Αμυρά σε εργασίες αντιπυρικής πρόληψης στο Νομό Ηλείας

Αυτοψία Γ. Αμυρά σε εργασίες αντιπυρικής πρόληψης στο Νομό Ηλείας
Παρασκευή, 24/06/2022 - 09:30

Στην περιοχή διενεργούνται καθαρισμοί, αραίωση της βλάστησης και απομάκρυνση της συσσωρευμένης βιομάζας σε έκταση 3 χιλιάδων στρεμμάτων.

Αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού των ευαίσθητων δασικών οικοσυστημάτων του Νομού Ηλείας, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος,Βαγγέλη Γκουντούφακαι τους βουλευτές ΗλείαςΔιονυσία Αυγερινοπούλουκαι Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Στην περιοχή διενεργούνται καθαρισμοί, αραίωση της βλάστησης και απομάκρυνση της συσσωρευμένης βιομάζας σε έκταση 3 χιλιάδων στρεμμάτων στα δάση χαλεπίου πεύκης και κουκουναριάς σε Στροφυλιά, Καϊάφα, Βαρθολομιό, Μανωλάδα, Ανδραβίδα, και Κυλλήνη. Παράλληλα, υλοποιούνται εργασίες συντήρησης και διαπλάτυνσης δεκάδων χιλιομέτρων δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του Εθνικού Προγράμματος Προστασίας Δασών «Antinero», με διαγωνιστικές διαδικασίες μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα, σε περισσότερες από 80 δασικές περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα της χώρας, πραγματοποιούνται προληπτικοί καθαρισμοί, απομάκρυνση συσσωρευμένης επί δεκαετίες καύσιμης βιομάζας, συντήρηση δασικών δρόμων και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Το πρόγραμμα καθαρισμών και αραίωσης της βλάστησης καλύπτει συνολική έκταση 77.000 στρεμμάτων, διάνοιξη δασικών δρόμων 12.000 χιλιομέτρων και συντήρηση ή διάνοιξη 1.600 χιλιόμετρων αντιπυρικών ζωνών.

Νωρίτερα οκ. Αμυράςεπισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία όπου υπέγραψε τετραετές Μνημόνιο Συνεργασίας με την εταιρία Π. Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ για δωρεά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού Husqvarna και μέσων ατομικής ασφάλειας προς τις δασικές υπηρεσίες του νομού Ηλείας και τους δασικούς συνεταιρισμούς που εργάστηκαν για την κατασκευή και ολοκλήρωση των αντιδιαβρωτικών έργων της περιοχής, μετά τις δασικές πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού.

amyras_dasos_strofilias.jpg